Reishoroscoop Duitsland 2013

Duitsland voorspelt met de Reashoroscoop 2013 wat de sterren voor je in petto hebben als je Duitsland bezoekt dit jaar.

Duitsland voorspelt met de Reishoroscoop 2013 wat de sterren voor je in petto hebben als je Duitsland bezoekt dit jaar.

Horoscopen vind je tegenwoordig niet alleen maar in vrouwenbladen, ook verschillende vakantielanden geven je een horoscoop met de voorspellingen voor het nieuwe  jaar. Zo heeft ook Duitsland een reishoroscoop voor 2013 gemaakt. Hier kun je in zien wat de sterren voor jou in het verschiet hebben dit jaar en waar je heen moet als je dit jaar naar Duitsland gaat.

Waterman | Op naar Weimar
21 januari – 18 februari
De Waterman staat nuchter en rationeel in het leven. Dit zijn ook de eigenschappen van de ontwerpen van Henry van de Velde, Belgisch architect en vertegenwoordiger van de Neue Sachlichkeit en Jugendstil. Vanaf de jaren 20 werkte Van de Velde veel in het oosten van Duitsland. in 2013 is het 150 jaar geleden dat hij geboren is en in verschillende steden zoals Weimar, Jena, Gera en Chemnitz besteden aandacht aan zijn geboortedag.

Vissen | Sprookjesland
19 februari – 20 maart
Vissen zijn het meest fantasievolle teken van de dierenriem. Daarom verbaast het misschien niet echt dat dit het sterrenbeeld van Wilhelm Grimm is. Samen met zijn broer Jacob hebben zijn veel sprookjes verzameld en geschreven. 200 jaar geleden verscheen hun sprookjesboek ‘Kinder- und Hausmärchen’. Hessen viert het Grimm-jubileumjaar 2013 groots, voor vissen de gelegenheid om de oude sprookjes te bezoeken en zich te laten inspireren.

Ram | App vol hotspots
21 maart – 20 april
Rammen kunnen er goed aan doen om Duitsland in de gaten te houden. De Ram is namelijk een dynamisch sterrenbeeld die graag nieuwe dingen doet. Germany Travel is bezig met de de Youth Travel-campagne, waarbij ze jonge reizigers vragen naar hun hotspots in Duitsland. Hier komt een app uit waar de dynamische Ram in 2013 de weg mee kan vinden in Berlijn, Hamburg of München.

Stier | Smullen maar
21 april – 21 mei
De stier houdt van de goede dingen in het leven en kan soms moeilijk weerstand bieden aan verleidingen. Daarnaast houden ze wel van comfort. Hoewel de stier moeilijk in beweging komt, kan dit sterrenbeeld wel genieten van een culinaire wandeling in het Saarland, het Zwarte Woud of de Eifel. Na een stuk te hebben gelopen, kan de stier eten van het lekkers dat deze streken te bieden hebben.

Tweelingen | Hole in one
22 mei – 21 juni
Van alle sterrenbeelden is Tweelingen het sportiefst. Vaak zijn Tweelingen slim, maar ook snel verveeld. In 2013 is het tijd voor een nieuwe uitdaging op de golfbaan. De combinatie van concentratie, coördinatie, uithoudingsvermogen en buiten bezig zijn is wel wat voor een dit sterrenbeeld. In Nedersaksen kunnen Tweelingen golfen op de afwisselende greens tussen Noordzee en Harz.

Kreeft | Zilte zee
22 juni – 21 juli
De kreeft omringt zich graag met familie ook tijdens de vakantie. Daarnaast is dit waterteken blij als de zee ook nog in de buurt is. De kreeft zou in Duitsland een naar de Oostzee moeten gaan, die met zijn geringe getijverschil ook een positieve invloed heeft op dit ietwat gevoelige teken.

Leeuw | Koninklijke sporen
22 juli – 22 augustus
Voor het meest koninklijke teken van de dierenriem heeft Duitsland veel paleizen en burchten om te bezoeken. Vooral de Oranjeroute, die 2600 kilometer langs het Oranje-verleden in Duitsland en Nederland voert is een aanrader. Dit jaar staat de Oranjeroute in het teken van het 200-jarig bestaan van het Nederlands koninkrijk.

Maagd | Viel Spas(s)!
23 augustus – 23 september
De vlijtige Maagd zou het wat rustiger aan kunnen doen in 2013. Gun jezelf eens wat ontspanning en laat je eens lekker verwennen met een spaweekendje in een van de wellness- en beautyhotels of in een van de 350 kuuroorden in Duitsland.

Weegschaal | Vliegende Hollander
24 september – 23 oktober
Het meest beschaafde teken van de dierenriem houdt van schoonheid en harmonie. Cultuur is belangrijk voor dot fijnzinnige weegschaal en klassieke muziek kan hij waarderen. In 2013 goed kan hij naar veel concerten naar aanleiding van het Wagner-jubileum. En steden als Dresden, Leipzig en Bayreuth zijn een bezoek waard voor de kreeft.

Schorpioen | Grootse daden
24 oktober – 22 november
De schorpioen is in staat tot grote daden. Een goed voorbeeld is Maarten Luther, die aan de basis stond van een van de belangrijkste religieuze stromingen, het protestantisme. Deze theoloog wordt vanaf 2017 tien jaar lang herdacht, maar de schorpioen die daar niet op wil wachten kan in 2013 al een kijkje nemen in Wittenberg, waar vier aan Luther gerelateerde bouwwerken staan die tot het UNESCO -werelderfgoed behoren.

Boogschutter | Top 100
23 november – 21 december
In hart en nieren een reiziger, dat is de boogschutter. Daarnaast wil hij graag snel tot de kern van de zaak doordringen. Een boogschutter kan daarom goed de TOP 100-app gebruiken die informatie geeft over de 100 mooiste bezienswaardigheden van Duitsland. De app is gratis, goed nieuws voor dit spaarzame teken.

Steenbok | Beierse bergen
22 december tot 20 januari
De steenbok beschikt over een uitzonderlijk uithoudingsvermogen. Deze doorzetter is gemaakt voor de bergen en komt het beste tot zijn recht tijdens een stevige tocht op sneeuwschoenen in de Beierse Allgäu. Gezien zijn licht traditionele aard is een verblijf in een van de authentieke Hörnerdörfer een goede optie. En ook vanwege het woord ‘hoorn’ dat terugkomt in de namen van omliggende bergen zoals de Nebelhorn.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.