Rodelen voor profs en beginners

Eerdere beelden van de WK Rodelen. Foto Robert Gruber

Eerdere beelden van de WK Rodelen. Foto Robert Gruber


Wie het rodelen op de televisie ziet is al gauw onder de indruk van de verschrikkelijke snelheid waarmee het kleine sleetje de baan afglijdt. Dat ‘geweld’ eens van nabij meemaken én het zelf eens proberen? Dat kan Binnenkort is in het Italiaanse Eggental het WK Rodelen. Het gebied heeft echter ook volop banen voor recreanten.

Sleetje-rijden verbinden wij vaak aan onze kinderjaren. Maar in het Eggental is het afdalen per slee, ofwel rodelen, een genoegen voor jong en oud. Het gebied leent zich bij uitstek voor deze vorm van recreatie en sport. Rodelsporters uit de gehele wereld strijden van 23 t/m 27 januari 2013 op de beroemde rodelbaan “Pföslriep” in Deutschnofen, Eggental (Zuid-Tirol, Italië) om de WK-titels Rodelen op een natuurbaan. Naast de spannende wedstrijden kan het publiek zich verheugen op een gevarieerd programma.

Het rodelen heeft een lange traditie in Deutschnofen. Dat komt ook door de sinds 1996 bestaande uitdagende en gevarieerde rodelbaan Pföslriep. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 13 procent vereist het 871-meter lange parcours de volledige concentratie van het gerenommeerde deelnemersveld. In het totaal worden atleten uit 25 landen verwacht. In aanvulling op de traditionele rodel landen, als Italië, Oostenrijk en Rusland, gaan ook deelnemers uit Duitsland, Zwitserland, Amerika en Nieuw-Zeeland van start.

Wie niet alleen wil kijken, maar ook zelf de sensatie van het rodelen wil ondergaan, kan terecht op één van de vele natuurlijke rodelbanen in het Eggental. Deze variëren in moeilijkheidsgraad en bieden jong en oud veel sleeplezier. Niet alleen vanwege de sensationele ervaring van het rodelen, maar zeker ook vanwege de prachtige omgeving en vergezichten. Vele hotels in het Eggental hebben gratis sledes beschikbaar voor hun gasten.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.