Romeinse Limes beter herkenbaar

De Romeinse rijksgrens, de Limes, krijgt zes herkenningspunten en een jaarlijkse themaweek om meer aandacht te krijgen

De Romeinse rijksgrens, de Limes, krijgt zes herkenningspunten en een jaarlijkse themaweek om beter herkenbaar te zijn.

De voormalige Romeinse rijksgrens, de Limes, is nu moeilijk te vinden. Daar moet wat aan gebeuren vinden ze bij de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland. Daarom gaan ze hun best doen om de rijksgrens op de kaart te zetten. Ze willen dit archeologische rijksmonument beter zichtbaar maken met zes herkenningspunten. De zes archeologische punten van de Romeinse Limes, de zogenaamde ’Limesknopen’, liggen langs de lijn van Katwijk, Leiden en Alphen a/d Rijn via Utrecht naar Arnhem en Nijmegen. Daarnaast komt er jaarlijks een themaweek rond de Limes. Er is de afgelopen jaren al veel gedaan om de grens te bewaren en het verhaal te vertellen. Alle nieuwe plannen worden opgebouwd rond wat er al is. De bestaande musea, sites en bezoekersplekken worden groter en verbonden met andere toeristische, recreatieve of culturele voorzieningen. Ook zouden ze de Romeinse Limes graag op de UNESCO werelderfgoedlijst zetten. De Romeinse grens, uit het begin van onze jaartelling, is in landen om ons heen al erkend als UNESCO werelderfgoed. Het is het grootste archeologische monument van Nederland en van Europa. Ze werken er nu aan om ook het Nederlandse stuk als werelderfgoed voor te dragen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.