Steeds meer GPS fiets- en wandelroutes

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op pad te gaan met een gps-route, op deze manier komen er ook steeds meer routes online.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om op pad te gaan met een gps-route, op deze manier komen er ook steeds meer routes online.

Het aantal fiets- en wandelroutes dat je gratis kan downloaden is erg gegroeid.Uit onderzoek door MrGPS blijkt dat er in januari 2013 meer dan 2,5 miljoen routes gratis te downloaden zijn. Vooral in de Benelux en Duitsland zijn veel routes online te vinden. De routes zijn op verschillende websites te vinden. Binnen Europa vind je de meeste routes op gpsies.com (circa 800.000 routes) en Routeyou.com (circa 600.000 routes). Wereldwijd is Wikiloc.com de grootste, met meer dan 1 miljoen routes. De meeste routes zijn voor het recreatief wandelen en fietsen maar ook voor motorrijders is er veel te vinden. Je hebt gps-routes voor veel meer activiteiten zoals skeeleren, schaatsen, skiën en paardrijden. Je kan zelfs bergtochten met een muilezel maken met een gps-route, als je dat graag wil.
Opvallend is dat meer dan de helft van de actieve gebruikers 50 jaar of ouder is. Dit komt omdat dit een groeiende groep mensen is met veel vrije tijd. Daarnaast hebben ze een goede gezondheid en willen ze graag dingen ondernemen. Ook de groei van het aantal e-bikes lijkt mee te spelen. Met een e-bike kun je langere afstanden afleggen maar met zo’n gps kun je ook makkelijker de oplaadpunten voor je fiets vinden.
In het begin kan het nog wel ingewikkeld zijn om met een gps om te gaan. Als je geinteresseerd bent in het gebruiken van gps-routes maar niet weet hoe het apparaat werkt dan kun je een cursus volgen. De ANWB heeft, samen met MrGPS, een vier uur durende videocursus ‘Op pad met de Garmin GPS’ gemaakt. Hier worden alle mogelijkheden stap voor stap uitgelegd. De cursus is tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Amsterdam (9-10 februari) voor het eerste te volgen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.