Stones-kunst van afval in Londen

De Stones-tong gemaakt van 3000 oude cola blikjes.

De Stones-tong gemaakt van 3000 oude cola blikjes.


De beroemde Rolling Stones tong uitgevoerd in lege blikjes die warmte geeft. Het is een spectaculair werk van Jumping Bull AKA Geronimo van 2 m2. De tong is volledig gemaakt van gerecycled materiaal, in samenwerking met radiatorproducent Jaga en maakt deel uit van ‘Rocking the Art World’ in de Londense galerie SymbolicLondon. De expositie bevat de meest uitgebreide privécollectie van iconische Rolling Stones kunstwerken in de wereld van vooraanstaande kunstenaars.

Geronimo’s tong bestaat uit 3.000 colablikjes, allemaal opgedronken door medewerkers van Jaga. Geronimo heeft er ‘hot art’ van gemaakt, de tong wordt namelijk warm en werkt als een verwarming. Het 2 m2 grote kunstwerk is een harmonieuze mix van artistieke vorm en functie. De milieubewuste creatie is geheel in lijn met de filosofieën van zowel de kunstenaar als Jaga. De expositie is tot eind januari 2013 te bezichtigen in Londen, 34 Bruton Street, Londen, W1J 6QX. De tong wordt daarna wellicht geveild. Kijk op de site van de galerie voor meer informatie.

‘Rocking the Art World’ bevat zeldzame stukken van Andy Warhol, Sebastian Krüger, Jumping Bull AKA Geronimo, Jeff Koons en Ronnie Wood, ter gelegenheid van de 50e verjaardag van de Rolling Stones. Geronimo is een excentrieke kunstenaar met een merkwaardige levensloop. Hij woonde korte tijd in Brussel, hij heeft Indiaanse roots en zijn tribale naam is JumpingBull. Met mixed media – een techniek waarbij verschillende materialen worden gecombineerd – maakt hij popart-achtige portretten van wereldbekende figuren.

Geronimo’s tong bestaat uit 3.000 colablikjes en werkt als een verwarming.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.