Texel snelst stijgende hotelbestemming

Het afgelopen jaar hebben veel meer mensen gezocht naar een hotelovernachting op Texel.

Het afgelopen jaar hebben veel meer mensen gezocht naar een hotelovernachting op Texel.

Het afgelopen jaar was Texel  de snelst stijgende hotelbestemming. Een hotelovernachting op Texel is het meest gestegen in populariteit onder de Nederlandse reiziger, dit blijkt uit cijfers van Hotel.com. Het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen in de Texelse badplaats De Koog steeg met 485 procent ten opzichte van 2011. De Koog is hiermee de snelst stijgende hotelbestemming van het afgelopen jaar.  Op nummer 2 in de lijst staat Costa Esmeralda op Sardinië (+426 procent) – ook wel ‘Smaragdkust’ genoemd – en op nummer 3 staat Playa de Palma op Mallorca (+419 procent). Onder de verre zonbestemmingen was het Kaapverdische eiland Sal populair.  Ook het Canarische eiland Lanzarote, voor de kust van Afrika, was erg gewild vorig jaar. In België zochten Nederlandse reizigers steeds meer naar hotelovernachtingen in Leuven. Ook de populariteit van de Belgische Ardennen groeide sterk (+316 procent).

Procentuele stijging van het aantal zoekopdrachten op Hotels.com:

jan – dec 2012 ten opzichte van jan – dec 2011: 

De Koog, Texel 485%
Costa Esmeralda, Sardinië 426%
Playa de Palma, Mallorca 419%
Saint-Denis, Frankrijk 405%
Sal, Kaapverdië 401%
Tias, Lanzarote 390%
Leuven, België 387%
Castelldefels, Spanje 364%
Santa Eulalia del Rio, Ibiza 354%
Bry-sur-Marne, Frankrijk 338%

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.