Valentijnsdag in aantocht

Als je besluit met je geliefde naar Praag te gaan kun je een wandeling maken op de verlichte Karelsbrug.

Als je besluit met je geliefde naar Praag te gaan kun je een wandeling maken op de verlichte Karelsbrug.

De dag van de liefde komt er weer bijna aan. Dit betekent voor veel koppels koortsachtig zoeken naar het beste cadeau om de liefde voor je wederhelft te laten zien. Als je dit jaar niet weer naar Parijs wil omdat iedereen dat al doet is er een andere optie: een stedentrip naar Praag. De Tsjechische hoofdstad wordt ook wel het Parijs van het Oosten genoemd. Het Tsjechische Verkeersbureau heeft een top 3 van romantische Praagse plekjes gemaakt om je een beetje op weg te helpen.

1. Kastelen en burchten
Als historische stad is de romantiek makkelijk te voelen in Praag. Je kunt met je geliefde wandelen door de kleine en authentieke straatjes van de wijk Mála Strana (Kleine Zijde). In de buurt vind je de Praagse Burcht, een groot kasteel dat is gesticht in de 9e eeuw en ’s avonds mooi verlicht wordt. Als je een mooi uitzicht over de stad zoekt ga je met de kabelbaan naar de top van de Petrin heuvel, die uitzicht biedt over de Praagse skyline en de rivier de Moldau.

2. Bezegel je liefde op de Karelsbrug
Je kan ook een wandeling maken op de Karelsbrug. Vanaf hier kun je samen naar de zonsondergang kijken. Je kan hier ook je eeuwige liefde bezegelen. Traditiegetrouw laten veel verliefde stellen een slotje achter aan de reling van de brug en gooien de sleutel weg. De rest van Praag is goed te voet te verkennen. Breng een bezoek aan het historisch concertgebouw of ga naar de nationale bibliotheek Clementinum.

3. Tochtje met de paardenkoets
Je komt waarschijnlijk veel verliefde stellen tegen bij het Astronomisch Uurwerk op het Oude Stadsplein. De plek is populair bij bruidsparen die hier poseren voor hun bruidsfoto’s. Je kunt hier ook een ritje met paard en wagen maken of je laten rondrijden in een vintage auto.

Als je Praag verkend hebt samen met je geliefde dan krijg je wel honger. In de Tjechische hoofdstad bieden veel restaurants je een speciaal Valentijnsdiner aan. Bij restaurant Chateau st. Havel kun je behalve van het uitzicht ook genieten van een zesgangen-diner met een huisgemaakte macaron als toetje. Je kan ook met je geliefde met een romantisch boottochtje over de rivier de Moldau. Echte zoetekauwen mogen het Praagse chocolademuseum natuurlijk niet overslaan. In de winkel ernaast kun je zelf een voorraadje inslaan.

Voor meer informatie over Praag ga je naar de website. 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.