Verkiezing meest innovatieve uitje 2013

Dit jaar is er voor de derde keer de verkiezing van ‘Meest innovatieve uitje 2013’, vorig jaar won De Koe-safari van de Vechtdal Hoeve.

Dit jaar is voor de derde keer de verkiezing van ‘Meest innovatieve uitje 2013’, vorig jaar won de koe-safari van de Vechtdal Hoeve.

De verkiezing voor ‘het leukste uitje van Nederland’ wordt dit jaar voor de derde keer georganiseerd door de ANWB. Tijdens deze verkiezing kun je als publiek kiezen voor het ‘Leukste landelijke uitje’ en ‘Leukste provinciale uitje’, en de Explorerprijs voor het meest aansprekende uitje voor kinderen. Er is ook een vakprijs weg te geven tijdens de verkiezing namelijk ‘Meest innovatieve uitje 2013’. Wie deze prijs wint wordt bepaald door een jury. Voordat een uitje genomineerd kan worden moet het wel aan een aantal eisen voldoen. De definitie van een uitje is volgens de ANWB: Een uitje is elke vrije tijdsactiviteit buiten de deur van minimaal één uur en maximaal een dag. De verkiezing is alleen voor uitjes die al langer bestaan, ook moeten ze op een vast plaats gehouden worden en het uitje moet op jaarbasis 5.000 bezoekers hebben. De uitjes moeten ook de komende 2 jaar op dezelfde locatie willen blijven.
Als je uitje aan al deze voorwaarden voldoet dan wordt het door de jury op de volgende 4 criteria beoordeelt:
– Het uitje moet ‘Bijzonder’ zijn de markt.
– Het uitje moet uitnodigen om er samen op uit te gaan.
– Op een manier moet het uitje een positieve bijdrage leveren aan samenleving.
– Het uitje moet vernieuwend zijn op een duurzame manier.
Vorig jaar won De Koe-safari van de Vechtdal Hoeve in Arriën (Overijssel) de prijs voor ‘Meest innovatieve uitje’. De ANWB is begonnen met de verkiezing van ‘het leukste uitje van Nederland’ omdat ze hun leden inspiratie willen geven voor leuke uitjes. De winnende uitjes worden op maandag 25 maart bekend gemaakt.

De ANWB roept ondernemers op om hun uitjes in te sturen en kans te maken op deze titel. Tot en met vrijdag 8 februari kun je je uitje insturen bij het Land van ANWB, via landvananwb@anwb.nl. Ga naar de website voor meer informatie. Wil je stemmen op het leukste uitje van Nederland, ga dan hier heen.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.