Vertaal-app voor 25 talen

TranslationApp
Translate Voice is een app die vandaag gratis te downloaden is. Hij belooft 25 talen spraak naar spraak te kunnen vertalen. Eén daarvan is Nederlands, maar de praktijk wijst uit dat daar niks van klopt. Daar maakt hij iets Scandinavisch van. Maar een test van Engels naar Frans of Spaans blijkt wel een bruikbaar resultaat op te leveren. Het aardige van deze applicatie is dat je sneller kunt converseren met iemand waarvan je de taal niet machtig bent, dan met een woordenboek of pen en papier in de hand. Dit soort dingen heeft zeker de toekomst en zal ongetwijfeld nog verbeteren.

Je kunt de input en de output taal selecteren. Dus jij spreekt Engels en spreekt een paar zinnen, de app vertaalt dat naar bijvoorbeeld Spaans en laat een computerstem die zin in het Spaans uitspreken. Tegelijkertijd verschijnt de conversatie ook in tekst op het scherm. Je gesprekspartner antwoordt in het Spaans tegen je telefoon en jij krijgt direct de Engelse vertaling daarvan te horen. De vertalingen zijn ongeveer van het Google Translate niveau, dus vooral letterlijke vertalingen van woorden, waarbij nauwelijks rekening gehouden wordt met grammatica en natuurlijke zinsopbouw. Maar het helpt wel. Nadeel voor gebruik in het buitenland is dat alle informatie via internet opgehaald wordt, dus als het ergens via 3G moet dan lopen de kosten al snel op (misschien wel zozeer, dat je beter een lokale tolk had kunnen inhuren…) Overigens komt de vertaling wel behoorlijk snel, de wachttijd (via wifi) is minimaal.

Het product is afkomstig uit Rusland, waar, zo bleek zoekend in de appstore, opmerkelijk veel van dit soort soortgelijke producten vandaan komen. De maker – Alexandru Serjant – heb ik inmiddels geïnformeerd dat van zijn ‘Dutch’ helemaal niks klopt. Hopelijk weet hij dat op korte termijn te herstellen.

Vertaal-app voor 25 talen  10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.