Wageningen weet wat toerist wil

Wel of geen watervakantie?

Wel of geen watervakantie?


De universiteit van Wageningen gaat zich nu ook met toerisme bezig houden. Op de site My Place To Be wordt de toerist de mogelijkheid geboden om de beste bestemming te kiezen aan de hand van een aantal voorkeuren. Een persoonlijke kaart wordt aangemaakt op basis van zelf opgegeven voorkeuren zoals de maand waarin men op vakantie gaat, type vakantie, de temperatuur en de hoogte van het gebied. Voor het landschap kan men kiezen uit zestien kenmerken, zoals bossen, heide en sneeuwgebieden. Voor al deze kenmerken kan men aangeven hoeveel ervan aanwezig moet zijn in het ideale landschap. De website berekent aan de hand van objectieve geo-informatie de persoonlijke voorkeurskaart. De kaart wordt weergegeven met Google Maps. Daardoor kan men ook allerlei (toeristische) informatie opvragen, zoals adressen van hotels, bungalowparken en kampeerterreinen,
meldt Emerce.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.