Wandelen in frisse Drentse lucht

Na het wandelen een broodje bakken.

Na het wandelen een broodje bakken.


Sportliefhebbers kunnen in deze tijd moeilijk plannen maken, want: als er ijs is moet je schaatsen. Dat is het mantra dat veel mensen hanteren. Mocht het evenwel dooien rond 10 februari, dan is er de mogelijkheid voor een andere aantrekkelijke buitenactiviteiten. Want op 10 februari 2013 is het mogelijk deel te nemen aan een jaarlijkse wandeltocht door de bossen en over de heide in het Drentse plaatsje Exloo op de Hondsrug. Dan wordt voor de vijftiende keer de Schutrups Wandeldag gehouden.

“Gezelligheid, een dagje lekker wandelen in de natuur en even weg uit de dagelijkse beslommeringen. Dat is al jarenlang het uitgangspunt van onze wandeldag”, zegt organisator Jan Schutrups. Er worden duizenden deelnemers verwacht. Onderweg kan deelgenomen worden aan activiteiten. Zo bestaat de mogelijkheid zelf brood te bakken en is er voor iedereen snert met roggebrood en spek.

De wandelaars kunnen kiezen uit vier afstanden. De ongeoefende zal al snel voor de 5 kilometertocht gaan, maar geoefende wandelaars wagen zich zeker aan uitdagingen als 10, 15 of 25 kilometer. Deelnemers kunnen zich hier aanmelden of ’s morgens bij de start in de tent aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo. Dat kan tussen 8.30 en 14.00 uur. Voor de 25 kilometer sluit de inschrijving om 12.00 uur. Deelname kost 7,50 euro per persoon. Dat is inclusief snert en een waardecheque. Kinderen tot elf jaar mogen gratis meewandelen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.