Wandelen langs het Kivumeer in Rwanda

In Rwanda kun je verschillende trails volgens zoals de 1000 Hills Trail langs het Kivumeer.

In Rwanda kun je verschillende trails volgens zoals de 1000 Hills Trail langs het Kivumeer.

Rwanda wordt ook wel ‘het land van de duizend heuvels genoemd’, dit komt door het groene heuvelachtige landschap van het land. Dit landschap leent zich goed voor verschillende trails zoals de 1000 Hills Trail langs het Kivumeer. De Trail is een tien daagse wandeltocht waarbij je veel verschillende dingen tegenkomt onderweg. De trail heeft een afstand van 227 kilometer en gaat van Kamembe, vlakbij Afrika’s grootste regenwoud Nyungwe National Park, naar Gisenyi in het noordwesten van Rwanda vlakbij het Volcanoes National Park. Dit reservaat is een vulkanisch gebied en is de thuisbasis van de laatste in het wild levende Berggorilla’s. De toch voert langs de stranden van het Kivumeer, langs rivieren en watervallen, maar gaat ook door afgelegen kleine dorpjes en langs koffie-, thee- en bananenplantages waar je even kan stoppen en kennis kan maken met de lokale bevolking. Lopend doe je 10 dagen over de trail, met de fiets kun je hem in vijf dagen afleggen en met terreinwagen doe je er drie dagen over. Langs de route zijn er acht basiskampen, twee hoofdroutes en vier secundaire paden.

Als je meer wil weten over deze wandelroute of over Rwanda als vakantieland dan kun je ook naar de Fiets &wandelbeurs gaan. Daar is de ambassade van Rwanda op zondag 10 februari aanwezig met de stand ‘Informatiemarkt Wandelen’ (hal 10 stand B80). Hier zijn de ambassade-medewerkers bereid om je alles te vertellen over de wandel- en fiets-mogelijkheden en andere toeristische hoogtepunten in Rwanda. Voor meer informatie kun je ook naar de website gaan.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.