20.000 bezoekers Fiets- en Wandelbeurs

Het ging niet alleen om fietsen en wandelen..... Foto: Fotoboom.nl

Het ging niet alleen om fietsen en wandelen….. Foto: Fotoboom.nl


Naar schatting meer dan 20.600 mensen hebben afgelopen weekend de negende Fiets en Wandelbeurs (editie 2013) in de Amsterdam RAI bezocht. Dat zijn er ongeveer 4.000 meer in vergelijking met de beurs van vorig jaar.

De vele bezoekers lieten zich niet weerhouden door de winterse omstandigheden en het pak sneeuw dat in het hele land was gevallen. Op zaterdagochtend was het zelfs zo druk dat er een lange rij voor de kassa’s ontstond.
Frankrijk populair

Veel belangstelling was er voor themaland Frankrijk en het terras waar Franse specialiteiten werden geserveerd. Ook reden duizenden bezoekers een rondje op het fietstestparcours, deden inspiratie op bij reisaanbieders en lieten zich adviseren door collega-wandelaars of -fietsers op informatiemarkten.
Lezingen

De lezing van wereldfietser Frank van Rijn op de beurs, dit keer over zijn ervaringen in Mongolië, zat als gebruikelijk weer bomvol. Populair waren ook de lezingen van Bert Sitters over de Vélodyssée – Fietsroute van het Jaar 2013 – en van Rosita Steenbeek over haar fietstocht vanuit Amsterdam naar het orakel van Delphi. Enthousiaste reacties waren er verder op de audiovisuele presentatie van Tosca Niterink en Anita Janssen over hun pelgrimstocht in Spanje.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.