Afrika van de tv naar de boekenplank

Nadat de serie 'Africa' van BBC Earth op de Nederlandse televisie is geweest komt er een boek uit over de serie.

Nadat de serie ‘Africa’ van BBC Earth op de Nederlandse televisie is geweest komt er een boek uit.

De uitzendingen van de BBC Earth serie Africa zijn inmiddels ook begonnen op de Nederlandse televisie. Sinds maandag zijn de indrukwekkende beelden van het continent te zien. Eerder hebben wij al een verhaal geschreven over de nieuwe serie, dit is de opvolger van earthflight. Van alle Earth series wordt een boek uitgebracht. Dus kun je geen genoeg krijgen van de serie Africa dan kun je in juni het bijbehorende boek ‘Afrika’ kopen. Dit boek is een aanvulling op de serie.

Met het boek ga je verder op expeditie naar de meest extreme gebieden van het continent. Nergens ter wereld is het ruiger, ongerepter, gevaarlijker en maar ook heel mooi dan in Afrika. Het boek ‘Afrika’ vormt een reis door Afrika’s vijf gebieden: De Kalahari, de Savanne, Congo, Kaap de Goede Hoop en de Sahara. Je ziet nieuwe dieren en nieuw gedrag en leert Afrika van een ander kant kennen. Arenden die reusachtige vleermuizen vangen, apen die op antilopen jagen en een zenuwslopende giraffenstrijd. Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de verhalen en beelden uit het boek. Afrika is een prachtige reis door een uitgestrekt en zeer divers continent.

Als je dit boek koopt krijg je niet alleen de papieren bladzijden, er zit ook een app bij. Deze app bevat bewegende beelden en is een aanvulling op het boek en de serie. Daarnaast heeft David Attenborough het voorwoord van het boek geschreven. Het boek ‘Afrika’ is vanaf juni 2013 te krijgen voor €34,95. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.