Azizi geboren in Emmen

girafje geboren pb
In het savannegebouw van Dierenpark Emmen heeft giraffe Ilona een gezonde dochter ter wereld gebracht. Tijdens de avondronde zag de dierenverzorger dat een bevalling gaande was en riep de dierenarts er bij. Samen zagen zij dat de bevalling vlot verliep en dat Ilona onmiddellijk de vliezen verwijderde. Binnen een half uur stond het girafje al, maar struikelde ook al gauw over haar lange poten. Het girafje dat al zo’n 1,90 meter groot is, stapt inmiddels rond in de stal en is ook al even besnuffeld door haar vader Bono. De verzorgers hebben het girafje de naam Azizi (Afrikaans voor “Dierbaar”) gegeven. Azizi en de kudde van acht giraffen blijft gezien de winterse omstandigheden voorlopig op stal. Met ingang van komende zaterdag kunnen bezoekers van het park het pasgeboren girafje daar komen bekijken.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.