Bagageregels Malaysia Airlines versoepeld

3d illustration: Land and a group of suitcases. To take a vacation rental
Malaysia Airlines heeft haar bagageregels versoepeld; een voordeeltje voor de reiziger. “Het nieuwe bagagebeleid van de Maleisische luchtvaartmaatschappij is zeer concurrerend. Het maximaal toegestane bagagegewicht in Economy Class bij Malaysia Airlines is vanaf 14 februari 30 kg, ter vergelijking: bij KLM 23 kg en bij Singapore Airlines 20 kg”, laat woordvoerder Ilse Hage namens de organisatie weten.

“De carriers uit het Midden-Oosten staan ook 30 kg bagage toe, maar door de nieuwe regels met betrekking tot overbagage geeft Malaysia Airlines ook deze maatschappijen het nakijken. Op de route Amsterdam – Kuala Lumpur betaal je bij Malaysia Airlines voor overbagage EUR 22,50 per extra 5 kg (of EUR 30 als je van Amsterdam naar bijvoorbeeld Indonesië vliegt). Bij Emirates wordt EUR 50 per kg overbagage berekend, dus EUR 250 voor 5 kg. Singapore Airlines berekent voor overbagage USD 50 per kg naar Azië. Kortom Malaysia Airlines staat maar liefst 30 kg bagage kosteloos toe en berekent dus voor 5 kg overbagage minder dan de meeste concurrenten per 1 kg extra gewicht”, aldus Hage.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.