Begin de lente met de Bollenroute

Begin de lente dit jaar goed met de Bollenroute in de Noordoostpolder. Je kan kiezen voor een autoroute of een fietsroute.

Begin de lente dit jaar goed met de Bollenroute in de Noordoostpolder. Je kan kiezen voor een autoroute of een fietsroute.

Van 17 april tot en met 5 mei is de jaarlijkse “Bollenroute in de Noordoostpolder” te rijden. Deze bewegwijzerde route, van ongeveer 80 km., voert je langs ruim 1000 hectare bloeiende tulpen en is in 2009 door National Geografic uitgeroepen tot één van ’s werelds mooiste autoroutes. Verschillende bedrijven openen hun poorten, om je te laten kennismaken met de vele polderproducten. De eigenaren van vier van de mooiste boerderijtuinen organiseren een “Tuinenroute”: de tuinen zijn dan dagelijks geopend. Ondanks dat het nog vroeg in het jaar is, kun je hier al volop genieten van de duizenden voorjaarsbollen ( w.o. 200 verschillende Narcissensoorten), van de honderden Helleborussen en van vele andere vroegbloeiende vaste planten.
De “Tuinenroute” is ook goed te doen op de fiets: van tuin 1 via tuin 2, 3 en 4 terug naar tuin 1 is ongeveer 19 km. Je fietst dan langs de deelnemende tuinen: De Stekkentuin in Espel, De Tuinen van Lipkje Schat in Bant, De Goldhoorn Gardens in Bant en De pegasushof in Bant. In de Stekkentuin is ook een expositie van enkele schilderessen. De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk en dagelijks open van 10.00 – 17.00 uur. Groepen op afspraak. Voor een bezoek betaal je €2,50.

Vanaf nu is de nieuwe “Bollenroute Brochure” verkrijgbaar bij de VVV in Emmeloord en als pdf aan te vragen op wies@destekkentuin.nl. Voor meer informatie over de Tuinen- en de Bollenroute ga je naar de website

Vorig jaar kwamen er ook al veel mensen kijken bij de bedrijven.

Vorig jaar kwamen er ook al veel mensen kijken bij de deelnemende tuinen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.