Bezoek de steden van Estland

Tallinn is de hoofdstad van Estland en door zijn historisch centrum een goede bestemming voor een citytrip.

Tallinn is de hoofdstad van Estland en door zijn historisch centrum een goede bestemming voor een citytrip.

Estland is niet echt een populair vakantieland maar steeds meer mensen besluiten er eens op vakantie te gaan. Maar wat kun je eigenlijk verwachten als je bijvoorbeeld een stedentrip naar het land wil maken? Estland heeft verschillende grote steden waar je uit kan kiezen of allemaal kan bezoeken. Estse steden bieden een combinatie van architectuur, cultuur, een actief nachtleven en alle gemakken die je mag verwachten van een Europees land. Daarnaast zijn de meeste steden zo gebouwd dat je de verschillende bezienswaardigheden in een korte tijd kan bezoeken.
Tallinn is heeft een middeleeuws centrum en is de hoofdstad van Estland. De stad ligt aan de Finse Golf. Veel mensen gaan naar de stad omdat ze middeleeuwse architectuur interessant vinden maar er is meer. Buiten de kasteelmuren is een moderne stad te vinden met restaurants, hotels, draadloos internet en een leuk nachtleven.Tallinn’s, door UNESCO beschermde, middeleeuwse oude stad is de nummer één toeristische attractie, maar Estse steden hebben nog veel meer te bieden.
Parnu is de zomerhoofdstad van Estland. Deze badplaats is een bruisend centrum in de zomer. De stad heeft ook Kihnu Eiland en Soomaa Nationaal Park op korte afstand. Zo kun je tijdens je vakantie ook wandelen, fietsen of aan watersport doen.
Tartu is de universiteitsstad van Estland. Doordat er veel studenten wonen is de stad fris en jeugdig. Daarnaast is het een toegangspoort tot Zuid-Estland. In Tartu vind je veel musea, geschiedenis. De stad groeit nog elk jaar in populariteit.

Voor meer informatie over een bezoek aan Estland ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.