Blijf buien de baas met app

ScreenHunter_128 Feb. 04 22.46
Natuurlijk we hebben ‘good old’ buienradar, maar er is nu vanuit de coulissen ook een nieuwe ster verschenen, die als ‘extra kunstje’ je kan waarschuwen vijf minuten voordat het gaat regenen. Handig als je in Nederland ergens op vakantie bent en wilt weten of het wel zo’n goed idee is om te gaan wandelen, golfen of vliegeren.

Sinds gisteren is deze weer-op-maat-app ‘BuienAlarm’ beschikbaar voor de iPhone. De app, die tot nu toe alleen verkrijgbaar was via het Android-platform, is al 800.000 keer gedownload en 200 miljoen keer geraadpleegd. Buienalarm maakt gebruik van de data van de KNMI en waarschuwt (tot op vijf minuten) voor een aankomende bui. Tot op heden konden alleen Android bezitters gebruik maken van deze weer-op-maat-app. Franklin van Velthuizen, app-ontwikkelaar bij Colours: “Aangezien iPhone gebruikers actiever zijn met hun smartphone dan Android gebruikers, verwachten we van de IOS-versie een meer downloads In 2013 verwachten we met de BuienAlarm app in totaal rond de 1,2 miljoen downloads te
gaan halen”. De iPhone app is verkrijgbaar via de app stores en de vernieuwde website: www.buienalarm.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.