Groningen vol bloemen met Bloemenmarkt

Elk jaar staat de binnenstad van Groningen vol met bloemen tijdens de bloemenmarkt.

Elk jaar staat de binnenstad van Groningen vol met bloemen tijdens de bloemenmarkt.

Elk jaar is het een bekend gezicht in Groningen, de binnenstad vol met bloemen tijdens de bloemenmarkt. Op Goede Vrijdag, 29 maart, staat de stad volledig in het teken van bloemen en planten. De bloemenmarkt is de grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord-Nederland en is elk jaar het laatste weekeind voor Pasen. In het centrum van Groningen bieden ruim honderd marktkooplui alles wat groeit en bloeit aan. Er zijn verse snijbloemen, grote en kleine kamerplanten, bloembollen, zaaigoed, tuin- en kuipplanten. Daarnaast vindt je ook gereedschap en andere tuinartikelen die bij de bloemen horen. De activiteiten rond de bloemetjesmarkt, zoals het ook wel genoemd wordt, zijn door het hele centrum te vinden. Je vindt kramen in de Oude Ebbingestraat, op de Grote markt, het Waagplein, de Vismarkt, het A-Kerkhof en dit jaar voor het eerst ook op de Westerhaven. Daarnaast is er dit jaar ook een bloemendepot op de het Waagplein. Als je even af wil van alle bloemen die je gekocht hebt dan kun je ze hier van 9 tot 18 uur gratis in bewaring geven. Dan kun je zelf nog even shoppen in een van de winkels in het centrum of op een terrasje gaan zitten. De Bloemenjaarmarkt trekt jaarlijks zo’n honderd duizend bezoekers, zowel uit Nederland als Duitsland.

De bloemenmarkt is in de binnenstad van Groningen op Goede Vrijdag (29 maart 2013) van 9.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.