Ontdek de Costa Verde

Porto is een van de steden die je ontdekt tijden een reis door de Costa Verde.

Porto, gelegen aan de Douro, is een van de steden die je ontdekt tijden een reis door de Costa Verde.

Je kon met Primavera Reizen al naar Portugal toe maar nu hebben ze ook de meest noordelijk gelegen kuststreek Costa Verde aan hun aanbod toegevoegd. Tijdens deze reis verblijf je in de stad Porto. Porto is de op één na grootste stad van Portugal, na Lissabon. De stad is vooral bekend als herkomstplaats van port(o)wijn. Deze wijn wordt gemaakt tegenover Porto op de zuidoever van de rivier de Douro en van daaruit over de hele wereld verkocht. Porto is ook al erg oud. In de Romeinse tijd lag op de plek van Porto de stad Portus Cale. De Costa Verde staat bekend als een zonnige kuststreek gelegen in het uiterste noorden van Portugal. Kenmerkend voor dit gebied zijn veel groen, de rivierdalen en de stranden. Guimarães, Braga en Porto zijn steden in de Costa Verde met veel cultuur. De kustplaatsen Esposende en Vila Praia de Ãncora hebben lange zandstranden. Je kan ook kiezen voor een  ‘Fly & Drives’ door de Costa Verde, dit zijn rondreizen met een huurauto inclusief overnachtingen. Nieuw is de ‘Fly & Drive Pousadas Noord-Portugal’. Deze reis gaat langs historische hoogtepunten van de Costa Verde waarbij je overnacht in Pousadas. Een Pousada is een bijzonder hotel, gevestigd in een kasteel, klooster of ander markant gebouw. Sommige Pousadas zijn modern vormgegeven maar bevinden zich op historische locaties. Als je meer wil weten over Pousadas, ga dan hier heen.

Voor meer informatie over deze reizen ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.