Expositie van Bowie en Brel

Miss Twist draait plaatjes van en voor bezoekers bij de beurs.

Miss Twist draait plaatjes van en voor bezoekers bij de beurs.


In het weekeinde van zaterdag 13 en zondag 14 april vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Mega Platen en CD beurs plaats. De beurs trekt muziekfans en verzamelaars uit de hele wereld die op zoek zijn naar een aanvulling op hun collectie. De muziekliefhebbers komen bij elkaar om platen te kopen, boekpresentaties bij te wonen, live optredens te zien en exposities te bezoeken. Daarnaast is er een groot aanbod van posters, foto’s en T-shirts, vinyl, boeken, films, cd’s, tijdschriften en gesigneerde platen. Dit voorjaar is er een bijzondere expositie te zien op de platenbeurs: vijftien originele posters van David Bowie uit de jaren zeventig. Daarnaast is er zeldzaam materiaal van de Belgische zanger Jacques Brel te zien en showt Livin’ Blues-zanger Nicko Christiansen vijftien schilderijen van zijn hand.

De Bowie-collectie is afkomstig van Poster Gallery Bamalama uit Londen, bekend om haar collectie posters uit de jaren zestig en zeventig, met de nadruk op psychedelische en -punkmuziek. Vijftien posters worden getoond van de beroemde Engelse zanger die opnieuw in de belangstelling staat vanwege het uitbrengen van een album na tien jaar afwezigheid. De posters beslaan de begintijd van Bowie als artiest tot aan zijn Ziggy Stardust-periode halverwege de jaren zeventig.

Nicko Christiansen, voormalig zanger van de bekende Nederlandse bluesband Livin’ Blues en tegenwoordig van de Living’ Blues Experience toont een honderdtal van zijn kunstwerken. Behalve dat hij exposeert treedt hij ook op samen met gitarist Peter Struijk (gekozen met Robert Fossen tot beste bluesduo van het jaar) en geeft hij live schilderdemonstraties aan het publiek. Nicko is beide dagen aanwezig voor tekst en uitleg.

Jacques Brel was een Belgische zanger, componist en tekstschrijver die in de vroege jaren zestig uitgroeide tot een internationale vedette. Na zijn afscheid van het podium in 1967 was hij enige tijd actief als filmacteur en -regisseur. René Seghers, auteur van Jacques Brel, De Definitieve Biografie signeert zijn boek en exposeert zeldzame posters en ander onbekend materiaal van de bekende zanger.

Andere onderdelen van de beurs:
• De popquiz van de Three Imaginary Boys is een begrip. De quiz is bedoeld voor iedereen, van leek tot fervente muziekkenner. De hele popgeschiedenis passeert de revue en de quiz wordt op humoristische wijze gebracht. Het publiek wordt druk aan het werk gezet om muziekfragmenten te raden, verbanden te leggen of clips te herkennen en winnen daarmee mooie prijzen zoals concertkaartjes.
• Voor het eerst besteedt de platenbeurs aandacht aan electropop met een optreden van Nederlands bekendste elektronische popband Mytron. Op zondag geven zij een optreden van een half uur gevolgd door een optreden van singer/songwriter Jack Ellister.
• Rob van Leeuwen presenteert zijn nieuwe naslagwerk ‘The World of Artone’, de geschiedenis van een Nederlands platenlabel.
• Op de stand van Pseudonym records signeren vele bekende Nederlandse muzikanten de nieuwste releases op vinyl en CD.

Mega Platen & CD Beurs voorjaar 2013
• Jaarbeurs Utrecht, Jaarbeursplein 6 te Utrecht
• Zaterdag 13 april (9.00 tot 17.00 uur) en op zondag 14 april (10.00 tot 17.00 uur)
• Kijk voor meer informatie het laatste nieuws, voorverkoop, aanvangstijden en optredens speciale gasten op: www.recordplanet.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.