Ga naar Amman als je kan

Amman heeft een reputatie hoog te houden als het om eten gaat.

Amman heeft een reputatie hoog te houden als het om eten gaat.


Als er bij een kwis gevraagd wordt wat een bekende plaats in Jordanië is dan zal er gauw ‘Petra!’ geroepen worden, maar er is meer te doen in het rustige land in het verder roerige Midden-Oosten. Zo is er Amman; één van de oudste steden ter wereld. Omdat de bruisende hoofdstad van Jordanië minder bekend is dan wereldwonder Petra, lanceert de Jordan Tourism Board een website: 99things. Ofwel: 99 dingen die je kan doen in Amman. Denk aan uitgebreide fietstochten, traditioneel tafelen, struinen op de kleurrijke markten en een bezoek aan historische sites, musea, theater en galerijen. 99 tips, ideeën en verrassingen; genoeg keuze en voor ieder wat wils.

Zelfs voor avonturiers en sportievelingen kan een stedentrip uitdagend zijn. Zo kun je in Amman deelnemen aan Amman International Marathon. Of wat dacht je van indoor rock-climbing, karten of een potje golf op een bruine golfbaan. Voor de echte Hollanders worden dag en nacht fietstochten georganiseerd. Afkoelen doe je in een waterpark en ontspanning en romantiek vind je tijdens zonsondergang op één van de vele heuvels in de stad. Lokaal talent en internationale kunstenaars krijgen een podium in een van de vele kunstgalerijen. Bezoek bijvoorbeeld The National Gallery of Fine Arts – een kleine, maar indrukwekkende galerij met een grote collectie aan hedendaagse Jordaanse kunst.

Het Jordaanse Museum van Populaire Tradities toont traditionele Jordaanse jurken met knap borduurwerk en bijpassende juwelen. Ook vind je er verschillende mozaïeken uit de 6e eeuw afkomstig uit Madaba en Jerash. Zeker niet te missen: de Citadel, kleurrijke moskees en het Romeinse theater. Het theater werd in de tijd van Antonius Pius gebouwd en pronkt op een van de zeven heuvels. Ook heeft Amman een rijke theatercultuur. Een cultureel avondje uit naar een concert of theatervoorstelling kan het hele jaar door.

In het Midden-Oosten heeft Amman een goede reputatie wat kwaliteitsrestaurants betreft. Van fallafel kraampjes tot de meest hippe fusion restaurants. Wil je oude familierecepten proeven, kies dan voor kleine restaurantjes en stalletjes op de hoek van de straat. Heel authentiek en verrassend lekker. Zelf aan de kook? Bij Beit Sitti krijg je kookles. Je maakt traditionele Jordaanse gerechten, die je vervolgens zelf op eet.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.