Gratis naar de motorbeurs!

De Motorbeurs is plezier voor jong en oud. Foto: Robert Aarts/VNU

De Motorbeurs is plezier voor jong en oud. Foto: Robert Aarts/VNU


Op MOTORbeurs Utrecht tonen tal van merken hun pareltjes. Onderstaand in willekeurige volgorde een greep uit de allernieuwste modellen. De beursdata van de vier ‘Machtige Motordagen’ zijn van donderdag 21 februari tot en met zondag 24 februari. Locatie: Jaarbeurs Utrecht. En wij mogen gratis toegangskaarten weggeven! Kijk onderop dit bericht hoe u kans maakt op zo’n gratis kaart.

Wat is er te zien?

Ducati Hyperstrada
De Ducati Hyperstrada is een stijlvolle en toegankelijke mid-range tourer met dagelijkse bruikbaarheid. Volledig nieuw ontwikkeld, introduceert het model het nieuwe 110 pk Ducati 821 cc Testastretta 11 motorblok in een nieuw Trellis frame voorzien van top-of-the-range chassiscomponenten. De uitstekende ergonomie en het Ducati Safety Pack van de nieuwste generatie 3-level ABS, 8-level Ducati Traction Control en geïntegreerde Riding Modes, maken de Hyperstrada een gebruikersvriendelijke moderne motor.

Honda CB500 serie
Honda introduceert drie nieuwe motorfietsen uit de middelste gewichtsklasse: de CB500X, de CB500F en de CBR500R. Alle drie worden ze aangedreven door een nieuwe tweecilindermotor. Ze bieden de berijder rijplezier en een toegankelijk, allround weggedrag bij lage gebruikskosten. De hoogtoerige en 35 kW sterke motorfiets is eveneens geschikt voor bezitters van een rijbewijs A2. Alle drie de uitvoeringen zijn standaard voorzien van ABS.

KTM 1190 Adventure
Met de nieuwe 1190 Adventure zet KTM de standaard in het reissegment: 150 pk, een gewicht van slechts 230 kg volgetankt, een vermogen-gewichtsverhouding die in deze klasse ongeëvenaard is. Het rijwielgedeelte versmelt een laag gewicht met uitgekiende geometrie en fantastische vering. Dat zorgt samen met de nieuwe bandenmaten op de reisenduro-uitvoering voor ongekend rijplezier onder alle omstandigheden en snelheden, of je nu ontspannen rijdt of lekker de rebel uithangt.

Kymco My Road 700i ABS
Sportieve maxiscooter. Zijn krachtige motor (58PK, 62Nm) staat garant voor zeer sportieve prestaties en door zijn uitgekiende rijwielgedeelte. Het zeer ruime en comfortabele zadel geeft passagiers een welbehagen gevoel en ook onder het zadel laat de Myroad zich van zijn beste kant zien: een enorme opbergruimte die groot genoeg is voor twee helmen. Het exclusieve en sportieve design met moderne LED-lichttechniek maakt van deze scooter een ware eyecatcher. Luxe zijn de verstelbare schokbreker en de uitklapbare duo-voetsteunen.

Triumph Tiger Sport
Triumph heeft de Tiger 1050 voor 2013 een allesomvattende upgrade gegeven. Die zorgt niet alleen voor een meer sportieve inborst, maar rechtvaardigt ook een nieuwe naam: Tiger Sport. Tiger Sport is een primeur voor Nederland!
De achterste helft van de motorfiets is compleet nieuw. Dat geldt ook voor het grootste deel van de voorkant, waar bijna elk zichtbaar onderdeel vernieuwd is. Daarnaast komt er 10 PK meer uit het karakteristieke 1050cc driecilinder motorblok en is de Tiger Sport 10kg lichter dan zijn voorloper, de Tiger 1050 SE.

Victory Boardwalk
Een moderne, klassieke cruiser die relaxed rijden in zijn DNA meedraagt. Bij de Victory Boardwalk is gekeken naar de stijl en wensen van elke rijder die zo nu en dan eens wil ontsnappen aan de hectiek van het dagelijkse leven en daar is een motorfiets omheen gebouwd. Uitgerust met de Freedom 106 ci V-Twin, lang doorlopende spatborden en de gespaakte wielen met whitewall banden is de Victory Boardwalk dé relaxte moderne, klassieke cruiser voor elke rit.

Yamaha FJR1300A
Het afgelopen decennium heeft de FJR1300-serie duizenden motorrijders de mogelijkheid geboden om sportieve prestaties te combineren met uitstekend comfort voor rijder en passagier. Deze sportieve toermotor is in ieder facet ontworpen om met alle denkbare luxe, grote afstanden af te leggen. De geavanceerde en betrouwbare 1.298cc-viercilinder lijnmotor met onderhoudsvrije cardanas levert bovengemiddelde prestaties. En met zijn riante tankinhoud van 25 liter, traction control, volledig vernieuwde aerodynamische kuipwerk met elektronisch verstelbaar windscherm, verstelbaar stuur, verstelbare kuipdelen, cruise control, handvatverwarming en in hoogte verstelbare zitpositie, staat de FJR1300A garant voor een ongekende rijervaring. Niet voor niets is de Yamaha FJR1300A door ANWB Promotor uitgeroepen tot mooiste toermotor.

Zero S
De Zero S is gemaakt om stedelijke omgevingen aan te kunnen, maar moedigt tegelijkertijd aan om af en toe een omweg te nemen. De Zero S integreert revolutionaire technologie met een innovatief motorfietsontwerp om een sensatie op de weg te leveren. Met 54PK en 92Nm behaalt hij een topsnelheid van 153 km/h, heeft hij een indrukwekkend stadsbereik van 220 km en dit allemaal van één uur oplaadtijd (CHAdeMO).

BMW R 1200 GS
Zou er na een succesverhaal van 32 jaar nog iets te verbeteren zijn aan het voorbeeld voor een heel segment? Het is de ingenieurs van BMW Motorrad gelukt: het resultaat is een vooruitstrevende machine die wederom nieuwe maatstaven aanlegt. De unieke GS “flyline” is in één oogopslag te herkennen. Revolutionair is de toevoeging van vloeistofkoeling aan de vertrouwde luchtkoeling. Innovatief zijn de verticale gasflow door de cilinderkoppen, het ASC met vier rijmodi en Dynamic ESA. Een omvangrijk optieprogramma maakt de R 1200 GS absoluut uniek. Met maar liefst drie verschillende uitrustingsvarianten kan iedereen van deze enduro zijn persoonlijke GS maken.

Harley Davidson Street Bob
Op verzoek van motorrijders wereldwijd heeft de Harley-Davidson Street Bob een nog ruigere look gekregen, met nieuwe blacked-out vorkpoten en aandrijflijn en een ingekort achterspatbord met aan de zijkant gemonteerde kentekenplaat en geïntegreerde stoplicht/achterlicht/knipperlichten. Eén van de vijf beschikbare kleuren voor de nieuwe Street Bob is Hard Candy Big Red Flake lak. De Hard Candy Custom lak is een stylingconcept dat zijn oorsprong vindt in het choppertijdperk van de late jaren ’60, met oogverblindende metaalschilferlak, glanzend chroom en unieke stylingdetails in accessoires, uitrusting en kleding.

MV Agusta Brutale 800
Met de Brutale 800 voegt MV Agusta een zeer grote meerwaarde toe aan het Brutale-gamma
Net als de 675cc modellen, maakt de Brutale 800 gebruik van een driecilinderblok. Hier steeg de cilinderinhoud echter tot 798cc, genoeg voor een vermogen maar liefst 125pk en een meer dan respectabel koppel van 81Nm. De Brutale maakt gebruik van een 43 mm upside down en volledig instelbare Marzocchi voorvork. Achteraan maakt een volledig instelbare Sachs schokbreker de dienst uit. Gekoppeld aan het ‘A.L.S Trellis’ frame, betekent dit dat de Brutale 800 over een zeer hoogwaardig rijwielgedeelte beschikt. Voor wie net iets meer punch wil dan wat beschikbaar is op de 675cc middenklasser, is de Brutale 800 dus de motor bij uitstek.

Moto Guzzi California 1400 ABS
De Moto Guzzi California 1400 is vanaf heden leverbaar, in zowel Custom als Touring versie. De California is een icoon met een lange historie. Voor duizenden liefhebbers is dit het model dat het beste de identiteit van het roemruchte Italiaanse merk vertegenwoordigt. De producent uit Mandello del Lario heeft dit jaar een nieuw hoofdstuk aan de al rijke historie toegevoegd. Sierlijke lijnen, een nieuw krachtig 1400c motorblok gekoppeld aan state of the art ABS en ASR. Op de beurs zullen zowel Custom als Touring versie te bewonderen zijn.

Piaggio X10
De productieversie van de Piaggio X10 is voor het eerst te bewonderen op de beurs. Deze zogeheten ‘maxiscooter’ heeft met zijn nieuwe 350cc motorblok het huidige segment goed opgeschud. Met de optionele Iphone / Android koppeling en de gratis App heeft Piaggio als eerste scooterfabrikant een echte koppeling tussen motor en smartphone gerealiseerd.

Aprilia Caponord ABS
Nog een Nederlandse Primeur! Met de Caponord betreedt Aprilia opnieuw het allroad segment. Na een afwezigheid van enkele jaren heeft Aprilia wederom een sterk wapen in deze zwaarbevochten categorie. Met het sterke 1200cc v-twin motorblok en standaard ABS en ATC en een te verwachten scherpe prijs gaat de Caponord vanaf maart 2013 in twee versies de markt bestormen. Op de beurs toont Piaggio Vespa BV het prototype van de Travelpack versie.

Wij geven kaarten weg!
Van de organisatie hebben wij een hele stapel gratis toegangskaarten voor de Motorbeurs gekregen met een waarde van 17,50 euro per stuk. Die gaan wij verloten onder de bezoekers van deze site. Om voor de kaarten in aanmerking te komen moet u voor maandag 18 februari 2013 onderstaande vraag beantwoorden en ons volgen, zodat we u in de toekomst op de hoogte kunnen houden van toeristische trips die u met uw motor kunt ondernemen. We vragen u ook direct uw adresgegevens achter te laten, zodat we de kaarten voor de winnaars meteen maandag 18 februari op de post kunnen doen. Onze Facebookpagina staat hier en ons Twitter-kanaal staat hier.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.