Hardlopen in de Nederlandse natuur

In Nederland zijn er veel plekken in de natuur waar je kan hardlopen, je moet ze alleen wel weten te vinden.

In Nederland zijn er veel plekken in de natuur waar je kan hardlopen, je moet ze alleen wel weten te vinden.

In Nederland zijn verschillen hardlooproutes door de natuur maar je moet ze wel weten te vinden. Om je een beetje op weg te helpen heeft natuurmonumenten een overzicht gemaakt van routes is alle provincies. Het gaat om routes die speciaal zijn uitgezet voor hardlopers of wandelroutes waar goed op te hardlopen valt.

Groningen, Friesland, Drenthe:
In deze provincies is maar 1 route die speciaal voor hardlopers is. Deze route ligt bij de stad Groningen, in Kardinge. De route, het 4 mijl oefenparcours, is gemaakt om te oefenen voor de 4 mijl van Groningen. Verder zijn er verschillende wandelroutes waar je overheen kan als hardloper bijvoorbeeld bij het Noordlaarderbos, Schiermonnikoog, Drents Friese Wold en Dwingelderveld.

Flevoland:
In deze provincie zijn er 2 paden waar je op kan hardlopen. Zo is het wandelpad van het Voorsterbos, vlak bij Kraggenburg geschikt en kun je rennen over de wandelroute door Het Harderbos, vlak bij Harderwijk.

Overijssel:
In Overijssel zijn er verschillende paden waar je uit kan kiezen. Ze liggen wel verspreid over de provincie. Zo kun je hardlopen in op de Sallandse Heuvelrug, in de buurt van Ommen en bij Enschede.

Gelderland:
In Gelderland is 1 route voor hardlopers. De ATAG Posbankloop, de route gaat om Nationaal Park Veluwezoom. Tip: start bijvoorbeeld vanaf Parkeerplaats Lappendeken in De Steeg of Parkeerplaats Posbank of Parkeerplaats Hof te Dieren. Voor training van de ATAG Posbankloop zijn vele gemarkeerde en ongemarkeerde paden door NP Veluwezoom geschikt.

Noord-Holland, Utrecht:
Er zijn 3 verschillende routes die je kan doen in deze provincies. Je kan naar Meerkade, dit ligt deels in naarden en deels in Muiderberg. Kies dan voor het wandelpad aan de noordzijde van het Naardermeer. Het startpunt is de Parkeerplaats bij Gasterij Stadzigt. Bij Bovenmeent in Hilversum ligt een rustig landweggetje aan zuidzijde Naardermeer. Je kan ook kiezen voor een rondje Spiegelplas bij Nederhorst ten berg. Het startpunt van deze route is de parkeerplaats bij de N523 (Dammerweg/Googpad).

Noord-Brabant, Limburg:
De meeste wandelroutes in deze provincies zijn geschikt om hard te lopen. Denk daarbij wel aan andere bezoekers, die rustig willen genieten van hun wandeling. Let ook op uitstekende boomstronken, modder, smalle paadjes en gladde bruggetjes.

Zuid-Holland:
In Zuid-Holland kun je ook kiezen uit 3 verschillende routes. Zo kun je hardlopen door de duinen vlakbij Ouddorp.

Zeeland:
In Zeeland is er 1 route geschikt voor hardlopers namelijk een route door natuurgebied Zwaakse Weel vlakbij Goes.

Kijk voor een routebeschrijving van alle routes en meer informatie op de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.