Hooggebergte Jeseníky nieuw in Travel List

Het hooggebergte Jeseníky in Tsjechië  staat nieuw op nummer 34 in de lijst van dingen die je moet zien in de wereld.

Het hooggebergte Jeseníky in Tsjechië staat nieuw op nummer 34 in de lijst van dingen die je moet zien in de wereld.

Het Hooggebergte Jeseníky in Tsjechie staat voor het eerst op de lijst van de bestemmingen waar je heen moet volgens de Amerikaanse krant The New York Times. Elk jaar brengt de krant deze lijst uit en dit jaar staat het Tsjechische hooggebergte op nummer 34. Het gebied in Noord-Moravië heeft de lijst gehaald omdat het een mooi berggebied is en een eeuwenoude spa-cultuur heeft. Dit hooggebergte in Noord-Moravië ligt op de grens met Polen en is zo’n 10 á 11 uur te rijden vanaf Nederland. De enorme bergen en heuvels maken het gebied populair bij skiërs en langlaufers. Naast wintersporten kun je in het gebied ook kennismaken met de oude Tsjechische spa-traditie. Het gebied heeft veel wellness- en spa-centra zoals het kuuroord Libuše. Zo’n 30 km ten zuiden van Jeseníky ligt het bijzondere kuuroord Karlova Stúdanka dat in de achttiende eeuw werd gesticht. De spa’s in het kuuroord maken gebruik van mineraal water dat al eeuwen bekend staat om zijn geneeskrachtige werking. Omringd door natuur en houten chalets is het kuuroord één van de plaatsen met de meest zuivere lucht.

Voor de hele lijst met bestemmingen waar je heen moet in 2013 ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.