Ieren weten feest te vieren

St. Patricksday wordt uitbundig gevierd.

St. Patricksday wordt uitbundig gevierd.


Carnaval net achter de rug en er nog geen genoeg van? De Ieren hebben een soortgelijk volksfeest, dat met dezelfde uitbundigheid gevierd wordt. Op zondag 17 maart vieren de Ieren namelijk zoals elk jaar St. Patricks Day, maar de nationale feestdag is dit jaar extra aantrekkelijk naar aanleiding van The Gathering Ireland. Het moet een dag worden om nooit te vergeten, omdat iedereen de kans krijgt mee te lopen in de People’s Parade.

In het kader van The Gathering Ireland wordt St. Patrick’s Day in Dublin dit jaar een speciale gebeurtenis. Hoogtepunt van het feest is de People’s Parade. Iedereen kan mee wandelen langs de belangrijkste historische gebouwen en markantste plaatsen van de stad. De parade wordt waarschijnlijk door een half miljoen toeschouwers en door miljoenen televisiekijkers wereldwijd bekeken. Het is de allereerste keer dat mensen zich kandidaat mogen stellen om mee te lopen. Het is aan te raden om vooraf in te schrijven, want de 8000 beschikbare plaatsen worden in volgorde van inschrijving toegekend (www.stpatricksfestival.ie).

The Gathering Ireland betekent dat er een jaar lang overal in het land wordt gefeest en er honderden evenementen plaatsvinden. Iedereen die zich met Ierland verbonden voelt, familieleden en vrienden, kennissen en alle mensen die Ierland in het hart dragen, zijn uitgenodigd. Dublin, de hoofdstad van Ierland, is dé plaats bij uitstek om St. Patricks Day te vieren. Wie de Ierse evenementenkalender open slaat, ziet dat de nationale feestdag in tal van andere dorpen en steden ook wordt gevierd. Het is een mooie gelegenheid voor een rondreis Ierland en kennis te maken met de rijke Ierse cultuur (http://www.discoverireland.com/nl/about-ireland/experience-ireland/st-patricks-day/). Ook The Gathering Ireland is beslist een aanleiding voor een reis door Ierland , want er worden honderden festivals georganiseerd, in alle hoeken van het land, een jaar lang.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.