Jong geleerd is oud gedaan

Instructie over regels op de piste moet de veiligheid vergroten. Foto: 'Hochzeiger.com' - Emanuel Wohlfarter

Instructie over regels op de piste moet de veiligheid vergroten. Foto: ‘Hochzeiger.com’ – Emanuel Wohlfarter

Wintersportplaatsen vinden veiligheid belangrijk, ze doen er ook steeds meer aan om hun pistes veilig te maken. Zo hebben ze in Hochzeiger iets nieuws bedacht om kinderen bekend te maken de regels op de piste. Met het gezegde ‘Jong geleerd is oud gedaan’ in gedachte hopen ze in de Tirolse regio kinderen bewust te maken van de regels op de piste om zo ongelukken te voorkomen. Op de ‘Pistenregeln-weg’, zoals de oplossing heet, krijgen wintersporters tijdens het skiën op een leuke en luchtige manier uitleg over de gedragsregels op de piste. De route wordt verder ondersteund door een speciale informatiebrochure, die wordt uitgedeeld bij aankoop van een skipas en in de gondel. De ‘Pistenregeln-weg’ in skigebied Hochzeiger is te vinden op afdaling 11 (rood): de ‘Zirben-Abahrt’, hier leggen mascotte Pitzi en zijn vriendjes spelenderwijs de pisteregels uit. Dit doen ze met behulp van grote borden met illustraties langs de piste. De borden zijn ook een geheugensteuntje voor volwassen skiërs en snowboarders. Het project wordt verder ondersteund door een informatiebrochure, stickers in de gondel naar het skigebied en bij de grote pistekaart bij het middenstation. De ‘Pistenregeln-weg’ is gebaseerd op de officiële regels van de FIS. Om de veiligheid te vergroten is het bij de skischolen in het Pitztal voor kinderen verplicht een helm te dragen (gratis te huur bij alle skiverhuurwinkels). Ook krijgen zij een Pitzi veiligheidsvest te leen gedurende de skicursus.

Voor meer informatie over de pisteregels-weg en skigebied Hochzeiger ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.