Kinderrondleidingen in FutureLand

In de voorjaarsvakantie zijn er speciale rondleidingen voor kinderen in Futureland. Foto: Eric Bakker.

In de voorjaarsvakantie zijn er speciale rondleidingen voor kinderen in FutureLand. Foto: Eric Bakker.

Ze zijn al een tijdje bezig met de bouw van de Maasvlakte 2. Dit nieuwe stukje Nederland is in aanbouw sinds 2008. Om iedereen op de hoogte te houden van de bouw is er een interactief informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2, FutureLand. Het informatiecentrum is het hele jaar gratis toegankelijk voor jong en oud. Ook tijdens de voorjaarsvakantie zijn ze open en besteedt FutureLand extra aandacht aan de jongste bezoekers. Van zondag 17 februari tot en met zondag 3 maart kunnen kinderen samen met hun ouders/begeleiders ontdekken hoe je nieuw land aanlegt, welke dieren vroeger allemaal leefden op de zeebodem en wat er voor spannends in een haven gebeurt. Ook kun je het nieuwe land van dichtbij bekijken door een rondvaart te maken met de FutureLand Ferry of een busrit met de FutureLand Express XL. Nieuwsgierige bezoekertjes kunnen tijdens de voorjaarsvakantie aanschuiven bij een presentatie die uitleg geeft over alles wat bij de aanleg van Maasvlakte 2 komt kijken. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag: met behulp van een ontdekkingstocht maken ze een interactieve rondgang door FutureLand. Van gevonden mammoetbotten tot het meest indrukwekkende materieel waarmee wordt gewerkt, alles komt voorbij. De ontdekkingstocht is er op twee niveaus: kinderen van 6-9 jaar en kinderen vanaf 10 jaar.

De speciale kinderrondleidingen door FutureLand worden georganiseerd van zondag 17 februari tot en met zondag 3 maart en zijn gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig.
– Op de volgende werkdagen starten de kinderrondleidingen om 13:00 en 15:00 uur: wo. 20/2, di. 26/2, wo. 27/2, do. 28/2 en vrij. 1/3.
– Op zondagen gedurende de voorjaarsvakantie starten de kinderrondleidingen om 13:00 en 15:00 uur: zo. 17/2, zo. 24/2 en zo. 3/3.

Let op: op zaterdagen is FutureLand, los van de themadagen, gesloten. Op zaterdag 23 februari is FutureLand geopend voor een themadag in het teken van de Yangtzehaven en worden er om 13:00 en 15:00 uur kinderrondleidingen georganiseerd.

Reserveren FutureLand Ferry en FutureLand Express XL
Bezoekers van FutureLand kunnen het nieuw aangelegde land van dichtbij bekijken en een rondvaart of -rit maken met de FutureLand Ferry (€ 8,75 p.p.) of FutureLand Express XL (€ 5,75 p.p.). Een ervaren gids van FutureLand vertelt het verhaal over Maasvlakte 2 en de technische aspecten van de terminal in aanbouw, waar in 2014 de grootste containerschepen zullen afmeren. De FutureLand Express XL past iedere zondag haar route aan voor een uniek kijkje op de AMPT MVII terminal in aanbouw. Een combinatieticket voor zowel de rondvaart als busrit kost € 13,- per persoon. Kijk voor informatie en het maken van reserveringen op de website. Let op: passagiers moeten tenminste 135 cm zijn.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.