Kip Caravans gaan naar China

Kip Caravans zijn al heel lang een bekend merk in Nederland en nu willen ze het ook in China gaan proberen.

Kip Caravans zijn al heel lang een bekend merk in Nederland en nu willen ze het ook in China gaan proberen. Foto: Kip Caravans

De Nederlandse Kip Caravans zijn binnenkort in China te vinden. De enige caravan fabriek in Nederland gaat caravans naar China exporteren blijkt uit een artikel in het Financieel Dagblad. Ze hebben in Hoogeveen, waar de fabriek staat, afspraken gemaakt met Camping China. Zij gaan in Nederland geproduceerde caravans van Kip naar China exporteren. De eerste caravans worden de komende weken per container vanuit Rotterdam naar China verscheept, zegt directeur en mede-eigenaar Henk Gunnink van Kip Caravan in het Financieel Dagblad. De caravans zullen ongeveer twee maanden onderweg zijn.

Camping China opent binnenkort ook een eigen showroom met Kip-modellen openen in de hoofdstad Beijing om het merk ook daar meer bekendheid te geven. In het begin gaat Kip 6 tot 10 caravans per maand exporteren maar ze hopen wel dat in de toekomst meer worden.Kamperen is in China nog niet heel bekend maar wel in opkomst. Vorig jaar is er de eerste caravanbeurs in het land georganiseerd. Kip Caravans bestaat inmiddels 79 jaar en is begonnen in 1934 met de oprichter Jan Kip. Hij bouwde zelf kleine caravans en dat werd zo’n succes dat hij in 1962 verhuisde naar het pand in Hoogeveen waar het bedrijf nu nog zit. Kip Caravans heeft de laatste jaren wel veel tegenslagen gekend, zo gingen ze falliet in 2007 en 2010. Het bedrijf kan dus wel wat goed nieuws gebruiken en dat gaan ze zoeken in de groeiende Chinese markt.

Voor meer informatie ga je naar de website.

De vertegenwoordiger van Camping China en Kip Caravans gaan samenwerken om Kip naar China te krijgen.

De vertegenwoordiger van Camping China en Kip Caravans gaan samenwerken om Kip naar China te exporteren.

 

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.