Landelijke theateracts tijdens Stukafest

Tijdens Stukafest 2013 veranderen studentenkamers in 12 Nederlandse steden in podia.

Tijdens Stukafest 2013 veranderen studentenkamers in twaalf Nederlandse steden in podia.

Het Studenten Kamer Festival (Stukafest) is een festival waarbij studentenkamers door heel Nederland worden omgebouwd tot podia. Stukafest 2013 is te vinden in twaalf studentensteden door het hele land, en in elke stad verschilt het programma. Dit jaar zijn er ook twee landelijke acts namelijk Igor Vrebac en De Blonde Jongens & Tim. Zij treden op door heel het land en hebben allebei een speciaal voor Stukafest samengestelde voorstelling. Igor Vrebac heeft de voorstelling ‘Chiren’. Deze voorstelling ontstond op de Mimeopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Centraal staat de man Chiren die zijn visie niet durft te uiten, maar er toch een vorm voor zoek. De Blonde Jongens & Tim spelen met Debj3t. Zij zijn een multidisciplinair theatercollectief, bestaande uit Tim en een wisselend aantal blonde jongen. Ze bestaan uit muzikanten, acteurs en cabaretiers en waren al eerder te zien op o.a. ‘Oerol’, ‘Cameretten’, ‘Theater Avenue’ en ‘Mundial. Verder is het programma van Stukafest heel verschillend. Je komt muziek, dans, theater, cabaret, literatuur en beeldende kunst tegen op het festival. Stukafest is een plek om opkomend talent te ontdekken, maar je komt ook gevestigde artiesten tegen in de studentenkamer. Tijdens eerdere edities traden namen als Nico Dijkshoorn, Alain Clark en Go Back To The Zoo op.

Stukafest 2013 vindt plaats tussen 6 en 28 februari in Nijmegen, Utrecht, Rotterdam, Delft, Enschede, Den Haag, Tilburg, Eindhoven, Leiden, Amsterdam, Maastricht en Groningen. Voor meer informatie over data, kaartverkoop en programmering ga je naar de website.

Landelijke theateracts tijdens Stukafest  10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.