Leer je kinderen S.O.S.!

MorseCode
Eventjes spelen: . .-.. -.- . / -.. .- –. / …- .- -.- .- -. – .. . Wat staat hier? Als je het wilt ontcijferen kun je dat op deze site doen. En als je zelf of je kinderen serieus meer over dit onderwerp wilt leren, dan kun je in de voorjaarsvakantie naar Lelystad afreizen. Aviodrome Lelystad Airport houdt namelijk op zaterdag 23 februari en zondag 24 februari 2013 het morsecodeweekend. In het themapark worden workshops gehouden die in het teken staan van het historische communicatiemiddel. Bezoekers leren een eigen morsepieper te maken en leren hoe morse code in elkaar zit en hoe ze hiermee kunnen communiceren.

Morse is een systeem waarbij de letters van het alfabet (en de cijfers 0 t/m 9) worden geschreven als punten en strepen. Dit heet dan ook het morsealfabet. Het werd bedacht door de Amerikaan Samuel Morse in 1838. Hij ontwikkelde een morsemachine, waarmee de tekens van het morsealfabet konden worden overgeseind naar een andere plaats.

Je eigen morsesleutel bouwen
Voor de kinderen is er een speurtocht, film en een demonstratie. Ook leren zij hun eigen morsesleutel te bouwen. De workshops beginnen om 10.30, 12.15 en om 14.15 uur. De kosten van de workshop zijn € 10,- per persoon en er kunnen maximaal 15 kinderen per workshop meedoen. Alle bezoekers kunnen presentaties over de rol van radiocommunicatie in de burgerluchtvaart bijwonen. Deze beginnen om 11.00, 13.00 en om 15.00 uur. Verder zijn er nog demonstraties over peilapparatuur en beschikbare radioapparatuur.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.