MaerzMusik Festival 2013: toekomstmuziek met een internationaal tintje

MaerzMusik

De namen Charlotte Hug, Michael Gordon en het Hezarfen Ensemble Istanbul zullen je waarschijnlijk niet bekend in de oren klinken, maar stuk voor stuk zijn het talentvolle muzikanten die met vele anderen het MaerzMusik Festival in Berlijn aandoen. Voor de twaalfde jaar op rij organiseert cultureel manager Matthias Osterwald namelijk het populaire muziekfestival. Hij beschrijft zijn festival als een spannende reis, waarbij je risico´s durft te nemen.

Van 15 t/m 24 maart 2013 kunnen muziek- en cultuurliefhebbers hun hart ophalen in de Duitse hoofdstad. Het Haus der Berliner Festspiele is gedurende deze twee weken de thuishaven voor hedendaagse, experimentele muzikanten uit de hele wereld, die maar al te graag hun unieke talent aan de duizenden bezoekers tonen. Zolang moderne muziek de boventoon voert, mag en kan alles – al is het akoestisch, opera of slagwerk. Niet is te gek voor deze talenten!

MusikMaerz luidt het festivalseizoen in met drie omvangrijke thema’s, die een grote rol zullen spelen: Percussion, Minidrama – Monodrama – Melodrama en Break & Change: Turkey – Levant – Maghreb. De eerste geluiden die het festival ten gehore brengt, zijn afkomstig van zes percussionisten die hun slag slaan op houten balken. Verder staan er onder andere componisten uit landen als Egypte, Turkije en Lebana, de stomme film Delphi en de muziekinstallatie Gelbe Musik op het programma.

Naast de bovengenoemde thema´s behoort openheid tot de sleutelwoorden van MaerzMusik: open staan voor nieuw talent, voor cultuur en voor innovatie. Na zijn jarenlange strijd voor het recht op vrijheid, is Berlijn dus de ultieme locatie voor dit evenement. Niet terugkijken naar het verleden, maar vooruitlopen op de toekomst: dat is de drijfveer!

Bij Oh-Berlin vind je mooie appartementen om even te ontspannen na al het muzikale geweld en de volgende dag er weer flink tegenaan te gaan.

Lezersinformatie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.