‘Maleisië beste land voor pensioen’

Een van de beste plekken om van je pension te genieten is Maleisie, zo kun je hier aan Teluk bahang beach in Penang liggen.

Een van de beste plekken om van je pension te genieten is Maleisie, zo kun je hier aan Teluk bahang beach in Penang liggen.

Maleisië is één van de drie beste landen ter wereld om van je pensioen te gaan genieten. Dat blijkt uit de de Annual Global Retirement Index 2013. Het land scoort hoog in de categorieën ‘entertainment en voorzieningen’, ‘kosten voor levensonderhoud’, ‘het gemak van integratie’ en ‘gezondheidszorg’. Je hebt relatief lage kosten voor het levensonderhoud in Maleisië. Daarnaast is Engels de onofficiële eerste taal, dit maakt de integratie makkelijker. De gezondheidzorg staat hoog aangeschreven en is bovendien goedkoop ten opzichte van de rest van de wereld. Daarnaast staat het land bekend om het tropische weer en de ongerepte stranden, eilanden en jungle. Ook zijn er verschillende organisaties die je helpen bij de vestiging en integratie. Een van die organisaties is het Malaysia My Second Home programma, dat sinds de start in 2002 al meer dan 20.000 deelnemers heeft. Veel van de buitenlandse gepensioneerden gaan in de hoofdstad Kuala Lumpur en het eiland Penang wonen. De top 3 van de lijst met beste landen ter wereld om te gaan wonen na je pension wordt afgemaakt door Panama en Ecuador. Deze landen worden ook vooral aangeraden omdat je lage kosten voor levensonderhoud hebt en omdat het er makkelijk wonen is.

De Annual Global Retirement Index wordt jaarlijks vastgesteld door International Living, een online en print magazine dat zich richt op wonen in het buitenland. De index wordt bepaald op basis van acht categorieën: onroerend goed, speciale pensioenuitkeringen, kosten voor levensonderhoud, het gemak van integratie, entertainment en voorzieningen, gezondheidszorg, pensioen infrastructuur en klimaat. Daarnaast wordt ook feedback van expats die ter plaatse wonen meegenomen.

Voor meer informatie over de lijst ga je naar de website.

 

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.