Met de slaaptrein naar Istrië

Istrië ligt er aantrekkelijk bij.

Istrië ligt er aantrekkelijk bij.


Geen zin in hele einden rijden? Maar toch wel toe aan eens een andere vakantiebestemming? Dan is Istrië een plek om te overwegen voor dit jaar. Met ingang van komende zomer komt er namelijk een bijzondere en uiterst relaxte vervoersmogelijkheid naar Istrië bij: de AutoSlaap Trein.

Het Kroatische schiereiland Istrië trok afgelopen jaar 15 procent meer bezoekers uit Nederland. In totaal ontdekten (en herontdekten) bijna 160.000 Nederlanders de natuur, cultuur en de fantastische keuken. Deze groeiende populariteit was voor AutoSlaap Trein aanleiding deze ontspannen manier van reizen, naast Livorno en Alessandria, ook naar deze vakantieregio aan te bieden. De trein vertrekt uit Den Bosch en het eindstation is de Sloveense kustplaats Koper. Hiervandaan is het mogelijk in minder dan 20 minuten uitgerust en wel met eigen auto de grens met Kroatië over te steken.

Istrië is het hartvormige schiereiland gelegen in het noordwesten van Kroatië. In 2012 ontving het een record aantal bezoekers uit Nederland. De uitstekende en mooi gelegen campings en de ongerepte kust met de vele historische kustplaatsen zoals Pula, Rovinj en Poreč zijn belangrijke trekpleisters. Het binnenland van Istrië is en het gastronomische aanbod is sterk in opkomst. De wijnroutes, middeleeuwse vestingsteden, fietspaden, het agro toerisme en de culinaire hoogstandjes in de groene heuvels en bergen bieden een prettige vakantie-ervaring.

René van der Klink, Commercieel Directeur AutoSlaap Trein, zegt: “Wij zijn er zeer trots op in 2013 deze nieuwe bestemming in de mooie Sloveense kustplaats Koper, op een steenworp afstand van zowel Italië als Kroatië, te kunnen aanbieden. Met veel plezier vervoeren wij onze gasten en hun voertuig de eerste 1265 kilometer, om hen uitgerust aan te laten komen. Koper ligt op korte rij afstand van de belangrijkste kustplaatsen in Istrië.”

De voordelen zijn duidelijk: Niet zelf achter het stuur, maar met de auto achterop in een privé coupé naar de eindbestemming reizen. Ondertussen de kosten voor deze vervoersmogelijkheid deels terugverdienen door te besparen op benzine, tol en autobahnvignetten. Files en wachtrijen voor de tunnels in Oostenrijk zijn voltooid verleden tijd. Uitgerust aankomen én beschikken over de eigen auto zodat de vakantie direct kan beginnen.

Kijk op www.ontdekistrie.nl en www.autoslaaptrein.nl voor meer informatie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.