Met een rolstoel naar Rembrandt?

Minder mobiele vrijwilligers gaan 9 Utrechtse musea onderzoeken om te kijken of ze ook leuk zijn als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit.

Minder mobiele vrijwilligers gaan 9 Utrechtse musea bezoeken om te kijken of ze ook leuk zijn als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit.

Is museumbezoek ook leuk voor mensen die minder goed ter been zijn? Het antwoord daarop moet komen uit een onderzoek dat binnenkort gehouden wordt. In de maand april gaan 900 vrijwilligers een bezoek brengen aan verschillen musea in Utrecht. De helft van de vrijwilligers is minder mobiel. De vrijwilligersduo’s beoordelen negen musea in de Domstad. Aan de hand van een vragenlijst gaan de vrijwilligersduo’s aan de slag: kan ik het tentoongestelde goed zien, zijn er bankjes om te zitten? Is er een gastvrije ontvangst? Na afloop geven zij hun bevindingen en tips door via een online enquête. Vrijwilligers geven musea op deze manier praktische handvatten om een bezoek nog leuker te maken.

De museuminspecties zijn een initiatief van de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging. De ANWB verwacht in het najaar de resultaten te presenteren. De resultaten zijn straks te vinden op Het Land van ANWB, de site met duizenden uitjes. De ANWB wil dat ook minder mobiele mensen met plezier kunnen genieten van een dagje uit, weekendje weg of een bezoek aan een museum.

De volgende musea doen mee: het GeldMuseum, het Spoorwegmuseum, het Museum Catharijneconvent, Het Utrechts Archief, het Centraal Museum, het dick bruna Huis (onderdeel van het Centraal Museum), Museum Speelklok, het Aboriginal Art Museum en het Universiteitsmuseum.

De ANWB zoekt per museum 50 vrijwilligersduo’s, bestaande uit een minder mobiele museumbezoeker en begeleider. Wil je ook meedoen? Kijk dan op de website voor meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.