Nieuw festival op Kralingse Plas

Tijdens het drakenfestival strijden verschillende teams van bedrijven en verenigingen tegen elkaar. Foto: YoranFotografie

Tijdens het drakenfestival strijden verschillende teams van bedrijven en verenigingen tegen elkaar. Foto: YoranFotografie

Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september wordt het Drakenboot Festival voor de eerste keer gehouden op de Rotterdamse Kralingse Plas. Dit  jaarlijks sport- en familie-evenement heeft al succesvolle edities gehad in onder andere Apeldoorn, Antwerpen en Leiden en deze zomer doet het evenement voor het eerst de Maasstad aan.  Het festival richt zich op families en bedrijven: Zo strijden zaterdag 31 augustus zo’n zestig Rotterdamse bedrijven tegen elkaar op de Kralingse Plas en zondag 1 september is het de beurt aan Rotterdamse buurten en verenigingen. Het gaat tijdens dit festival vooral om sport, teamspirit & competitie in combinatie met (zakelijk) netwerken, de mooie locatie aan de Kralingse Plas, muziek én aandacht voor duurzaamheid. De basis van het Drakenbootfestival Rotterdam Kralingen is een spektakel waar teams, volgens eeuwenoude Chinese traditie, in 12 meter lange Drakenboten tegen elkaar strijden op een  kort parcours van ongeveer 250 meter op de Kralingse Plas. Aangevoerd door tromgeroffel en de aanmoediging van het publiek peddelen de teams zich in anderhalve minuut naar de finish.

Naast de Drakenbootraces is er op de boulevard aan de oostzijde van de Kralingse Plas nog meer te beleven. hier vind je een little Chinatown met kunst en Chinese cultuur, een Greenfair met biologische en duurzame producten en demonstraties, een Kids Village met attracties voor de kleinste en een poppodium met verschillende optredens. In samenwerking met de Cultuurscout is het Drakenboot Festival Rotterdam Kralingen zondag 1 september onderdeel van de kunst en cultuur route.

Als je deel wil nemen aan dit festival als bedrijf of vereniging kun je je aanmelden op de website. Hier vind je ook meer informatie. Toegang is gratis.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.