Ontdek de Krimpenerwaard vanuit Vlist

Het Groene Hart kun je op verschillende manieren ontdekken, zoals door te kanoën op de Vlist.

Het Groene Hart kun je op verschillende manieren ontdekken, zoals door te kanoën op de Vlist.

Er zijn nog steeds veel plaatsen in Nederland waar je door de natuur kan fietsen, wandelen of kanoën. Zo kun je bijvoorbeeld naar het Groene Hart. Je moet dan wel een goede plek hebben om te beginnen. Middenin het Groene Hart liggen de dorpen Haastrecht, Stolwijk en Vlist. Dit zijn goede startpunten om de Krimpenerwaard te ontdekken. Voor veel toeristen is het Toeristische Overstap Punt (Haastrecht) het startpunt van hun fietstocht. Automobilisten kunnen er gratis parkeren en hun wandel-, fiets of kanoroute bepalen. Haastrecht heeft nog meer te bieden. De vele bootjes op de Hollandse IJssel, die door Haastrecht stroomt, zorgen voor gezelligheid en levendigheid in het dorp. En je kan het museum Bisdom van Vliet en Gemaal de Hooge Boezem bezoeken.

Stolwijk is een goede tussenstop op een fietstocht door de Krimpenerwaard. Kinderen kunnen hier even uitrusten. Ook in Stolwijk is er meer te zien. Zo zijn er verschillende lokale ondernemers die hun ambachtelijke producten verkopen. Zo kun je ook een stukje van het Groene Hart mee naar huis nemen.

Je komt door mooie natuur op weg naar Vlist, over de weg of via het wandelpad, of over het veenriviertje de Vlist. De knotwilgen, cultuurhistorische boerderijen en het eeuwenoude slagenlandschap kom je allemaal tegen onderweg. Ook kun je naar binnen bij een van de ambachtelijke kaasboerderijen, waar je terecht kunt voor boerenkazen of een boerenijsje. Ook de molens op de route en de terrassen langs de Vlist zijn een bezoekje waard.

Met het fietsknooppuntennetwerk hebben fietsers alle vrijheid om een eigen traject uit te stippelen. Onderweg staan speciale informatiepanelen met verhalen van en over de lokale bewoners. Meer van deze verhalen zijn te vinden in het Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen a/d IJssel. In de Zilverstad Schoonhoven is het Nederlands Zilvermuseum te bezoeken. En breng je voor 1 oktober 2014 een bezoek aan alle vier de musea (Nederlands Zilvermuseum in Schoonhoven, Streekmuseum Krimpenerwaard in Krimpen aan den IJssel, Bisdom van Vliet en gemaal de Hooge Boezem in Haastrecht) in de Krimpenerwaard dan krijg je een ets van een lokale kunstenaar.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Ook zijn er veel fietsroutes waar je uit kan kiezen in het gebied.

Ook zijn er veel fietsroutes waar je uit kan kiezen in het gebied.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.