Opa en oma vaker mee op reis

Met z'n allen naar de Bataviawerf bij Lelystad.

Met z’n allen naar de Bataviawerf bij Lelystad.

Niets blijft eeuwig hetzelfde. Dat geldt ook voor de manier waarop we vakanties organiseren en beleven. “Multigeneratie vakanties” voor ouders, kinderen en grootouders groeien in populariteit, zo signaleert vakantiewebsite TravelBird voor met name familievakantiesop korte rijafstand zoals vakantieparken, hotels en dagjes uit (45% van de boekingen). Multigeneratie vakanties zijn mede in trek vanwege de toenemende behoefte om in crisistijd samen tijd door te brengen. Ook kunnen grootouders tegenwoordig vanwege hun fitte gezondheid met veel activiteiten meedoen.

De natuur in
Zowel jong als oud geniet van een mini-vakantie in de natuur. Populair bij TravelBird zijn de Villa Les Dunes aan de Franse Opaalkust. Dicht bij huis op slechts 3 uur rijden vanuit Utrecht kunnen de kinderen genieten van het schelpen zoeken op het nabijgelegen strand en de volwassenen wandelen in het natuurreservaat

Families die de gezelligheid van een camping en de luxe van een hotel willen, vinden hun heil in een modern ingerichte stacaravan in het Belgische Nieuwpoort. Viersterren Camping Nieuwpoort biedt diverse familie-activiteiten aan zoals vissen, kajakken, zwemmen in het binnen- en buitenzwembad en een bezoek aan de kinderboerderij. In de buurt liggen de pretparken Plopsaland en Bellewaerde en ook een bezoek aan het In Flanders Field Museum is binnen handbereik.

Dagje weg in eigen land
Cultuur snuiven met de familie kan erg goed in eigen land. Op de Bataviawerf in Lelystad leert jong en oud op een (replica van een) VOC-schip over het vroegere zeemansleven en zie je met eigen ogen hoe vakmannen en vrijwilligers een reconstructie van het VOC-schip ‘De 7 Provinciën’ opbouwen. Duik in de geschiedenis van Michiel de Ruyter, en leer dankzij een rondleiding alles over de Gouden Eeuw en de schepen.

Over TravelBird
TravelBird is een vakantiewebsite die een dagelijkse selectie van vakantie-aanbiedingen presenteert. Dit varieert van zonvakanties en hotelovernachtingen, tot aan wellnessarrangementen en dagjes uit. Daarnaast heeft TravelBird een eigen stedentriplabel met hotelovernachtingen in o.a. Antwerpen, Berlijn, Brussel, Parijs, Londen en Praag. TravelBird startte in 2010 in Nederland en breidde in 2011 uit naar de buurlanden België en Duitsland. TravelBird telt ruim 65 medewerkers en is gevestigd in Amsterdam.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.