Overdekt schaatsen in de bergen

IJshockey kijken kan nu ook onderdeel zijn van een Franse wintersport.

IJshockey kijken kan nu ook onderdeel zijn van een Franse wintersport.


Het bergdorpje Vaujany in Frankrijk is sinds deze winter een prachtig sportcomplex rijker geworden met 4 bowlingbanen, een internationale overdekte ijsbaan, een kinderopvang en restaurant. Vaujany maakt haar aanbod hier mee compleet. Er staat al een groot waterparadijs met zwembad, wellness en glijbanen voor de kinderen, zodat je naast de wintersporten ook kunt genieten van alternatieven. De nieuwste attractie heet het Pôle Sports et Loisirs.

Het dorpje op 50 kilometer vanaf Grenoble ligt op een plateau tegenover het massief Grande Rousses en aan de rand van het Parc National des Ecrins. Vaujany is voor velen nog een onbekende bestemming in de bergen, ondanks dat het skigebied boven het dorp direct aansluit op Alpe d’Huez, bekend van de vele ritzeges in de Tour de France. Het kent een rijke historie en dat vind je terug in de gastvrijheid van de bewoners en de typische bergatmosfeer die er heerst.

Vaujany presenteert zichzelf vooral als een familiebestemming. Het dorp is gezien haar kleinschaligheid een goed alternatief voor de grote Franse skistations. Zo bieden zij opvang voor de allerkleinste in de kindercrèche en is er volop animatie voor het hele gezin op zowel sportief als cultureel gebied. Bovendien streeft Vaujany ernaar om vooral ook een duurzame bestemming te zijn, waarbij respect voor de natuur centraal staat. Vanuit Vaujany bereiken de gasten eenvoudig de 250 kilometer aan pistes, die verbonden zijn met Alpe d’Huez. Pistes in alle moeilijkheidsgraden zijn voorhanden en de meeste afdalingen kunnen kunstmatig besneeuwd worden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.