Populariteit Airbnb blijft groeien

Uit de jaarcijfers van Airbnb blijkt dat het aantal deelnemers aan deze online gemeenschap enorm is toegenomen.

Uit de jaarcijfers van Airbnb blijkt dat het aantal deelnemers aan deze online gemeenschap enorm is toegenomen.

Airbnb is inmiddels een begrip voor iedereen die niet in een hotel wil logeren op vakantie. Een tijdje geleden hebben we al een verhaal geschreven om je kennis te laten maken met de nieuwe manier van op vakantie gaan. Inmiddels heeft het bedrijf de jaarcijfers van 2012 bekend gemaakt en daar is te zien dat ze blijven groeien in populariteit. Via een mooi gemaakte infographic nemen ze je mee door de groei van het bedrijf en de ervaringen die reizigers hebben gehad het afgelopen jaar.

In 2012 is het aantal mensen dat zich heeft aangemeld gegroeid met 180.000 deelnemers. In totaal hebben 4 miljoen mensen een vakantie bij iemand anders thuis via de website geboekt. Hiervan waren het er in 2012 alleen al 3 miljoen. Vorig jaar zijn er ook 11 nieuwe kantoren bijgekomen en er werken mensen met 37 verschillende nationaliteiten bij het bedrijf.

Daarnaast zorgt Airbnb ervoor dat mensen bijzondere ervaringen hebben. Zo is Tessa uit Londen Chronisch ziek, maar door haar huis open te stellen voor reizigers via de website ontmoet ze nog steeds veel nieuwe mensen. En David & Harmony wilden graag op een bijzondere manier trouwen, dus huurden ze een van de aanraders van Airbnb ‘the Mushroom Dome treehouse’ en verwerkten het huis in hun trouwerij. Er zijn huizen te vinden in 192 landen, duizenden steden en er zijn miljoenen gebruikers maar Airbnb wil vooral gevoel van samen zijn weer terug brengen met het maken van deze online gemeenschap.

Kijk voor het hele jaar overzicht hier.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.