Rode brulaap geboren in Apenheul

Een Rode Brulaap. Foto: Wiki

Een Rode Brulaap. Foto: Wiki


In Apenheul is vrijdag een rode brulaap geboren. Alles lijkt goed met moeder en kind. De apenbaby heeft al net zo’n mooie rode vacht als pa en ma. Deze soort is sinds het voorjaar 2012 in het dierenpark te zien. De brulapen leven er rond het Apenboompad samen met enkele andere loslopende apen.

De rode brulaap is een van de grootste soorten brulapen. De ledematen zijn sterk gebouwd. De handen zijn gebouwd op het leven in de boomtoppen. Van de vijf vingers aan iedere hand staan er twee apart. Het strottenhoofd is aangepast om de luide brullen te kunnen voortbrengen. Zo is het tongbeen sterk vergroot en zijn er holten in het tongbeen en schildkraakbeen voor de resonantie. Het gebrul draagt wel tot 3 km ver.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.