Sprookjescamping bestaat 15 jaar

Dat jaar bestaat de Sprookjescamping 15 jaar. Kinderen kunnen zich hier de hele zomer vermaken met verhalen.

Dat jaar bestaat de Sprookjescamping 15 jaar. Kinderen kunnen zich hier de hele zomer vermaken met verhalen.

Met de start van het nieuwe kampeerseizoen op 28 maart bestaat Sprookjescamping de Vechtstreek 15 jaar. Het idee voor de camping is in 1998 begonnen toen eigenaren Dick en Jolanda van der Veen de bestaande familiecamping ‘De Vechtstreek’ besloten te veranderen in ‘De Sprookjescamping’, zij waren de eerste camping van Nederland met dit thema. Er werd een sprookjesverhaal met 9 figuren bedacht om kinderen een sprookje te kunnen laten beleven tijdens hun vakantie. Er kwam een buitenwaterspeeltuin, het Sprokkeltheater, de Kasteelkeuken en het subtropische waterspeelparadijs. Om ook de oudere kinderen op de camping te vermaken, werd een tiende sprookjesfiguur aan het verhaal toegevoegd: Buddy Brave.

Er zijn nog meer innovaties toegevoegd zoals een sonar speeltoestel, zonnedouche, luxe sanitaire voorzieningen en verschillende accommodatie-mogelijkheden zoals het luxe vakantiehuisje de Sprookjeskota. De laatste aanwinst van de camping is de GlampHome, een comfortabele combinatie van een tent en bungalow. Dit jaar heeft de camping de Kids Vakantieaanbieder van het Jaar Award in de categorie Kamperen Nederland gewonnen. Daarnaast werden ze door de ANWB beoordeeld met de status Best Camping, met een maximum van 5 sterren.

In de 15 jaar dat de camping nu open is hebben 60.000 gezinnen vakantie gevierd op de Sprookjescamping. Er zijn 1.470.000 douchebeurten geweest. Daarnaast hebben er 210.000 kinderen gezwommen hebben op de Sprookjescamping en er zijn 50.000 pannenkoeken gegeten.

Ook dit seizoen kunnen gezinnen met kinderen tot 11 jaar weer plezier beleven op de Sprookjescamping. Hannah de Heldhaftige, Bumpie de Beer en alle andere Sprookjesfiguren staan samen iedere dag in het seizoen klaar om kinderen een dagvullend programma aan te bieden. De Sprookjescamping ligt midden in het Vechtdal waar je kan fietsen en kinderen de natuur in kunnen.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.