Stoere ski’s om mee te wandelen

De sneeuwschoenen in actie.

De sneeuwschoenen in actie.


Gelukkig is er steeds meer aandacht voor mensen die wél op wintersport willen, maar niét willen/kunnen skiën. Want er is immers ook gewoon veel meer leuks te beleven in de sneeuw. En dan hebben we het niet over een ritje in een arrenslee, maar over andere sportieve activiteiten. Wat gedacht bijvoorbeeld van een wandeling over een vers gevallen laag sneeuw met sneeuwschoenen. Plekken waar je normaal tot je knieën in wegzakt, die kun je nu trotseren.

De sneeuwschoenen, oftewel raquettes gaan terug tot de tijd van de indianen en pelsjagers, hebben in de loop der tijd een flinke ontwikkeling ondergaan. Waren de oorspronkelijke varianten gemaakt van omgebogen essenhout bespannen met leer, de nieuwste uitvoering is van aluminium. De Amerikaanse fabrikant MSR heeft ‘Lightning Axis’ op de markt gebracht. Je kunt er volgens tests makkelijk en snel mee lopen. Er zit zelfs een speciale beugel onder om rechter te lopen op licht stijgend terrein. De goedkoopste variant van de schoen kost 299 euro. Meer informatie via deze link.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.