Top 10 meest besproken attracties

Central Park in New York is van de meest bezochte bijzondere attracties ter wereld.

Central Park in New York is van de meest besproken attracties ter wereld.

Er zijn veel plekken in de wereld die je altijd al eens hebt willen zien. Om het aanbod een beetje overzichtelijker te maken zetten we 10 van de meest besproken attracties op een rijtje. Zo kun je weer wat inspiratie opdoen voor je volgende reis.

1. Jardin Majorelle. Marrakech, Marokko
De Marjorelletuin (Frans Jardin Majorelle) is een botanische tuin in Marrakesh. De tuin is ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle in 1924, toen Marokko werd overheerst door Frankrijk. De kobaltblauwe kleur waarin veel onderdelen van de tuin en het atelier zijn geverfd is later naar Majorelle vernoemd. De tuin is een rustpunt midden in Marrakech. Ga hier heen voor meer informatie.

2. Tafelberg. Kaapstad, Zuid-Afrika
De Tafelberg bij Kaapstad is een tafelberg op de westelijke kaap die uitkijkt over Kaapstad en omgeving.
De berg heeft een kenmerkende platte bovenkant, en is ongeveer drie kilometer breed. De Tafelberg is van vanuit de weide omgeving te zien en is beeldbepalend voor de omgeving. Om die reden fungeert een gestyleerde afbeelding van de berg als vlag van Kaapstad en op stadlogo’s. Hier vind je ook meer informatie over de Tafelberg.

3. Angkor Wat. Siem Reap, Cambodja
De tempel Angkor Wat is een hindoeïstische tempel in de Cambodjaanse provincie Siem Reap, en wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel is een van de belangrijkste overblijfselen uit de periode van het Khmer-rijk. De tempel Angkor Wat is gebouwd tussen 1113 en 1145, tijdens de regeerperiode van Suryavarman II (regeerde van 1113-1150), en is de grootste etagepiramide op het Zuidoost-Aziatische vasteland. Voor meer informatie ga je naar de website.

4. Panamakanaal. Panama-Stad, Panama
Het Panamakanaal is een ruim 81 km lang kanaal in het Centraal-Amerikaanse Panama. Het loopt door de landengte van Panama en verbindt de Caraïbische Zee met de Grote Oceaan. Het kanaal is een belangrijke ader in het intercontinentale transport omdat men niet meer om Zuid-Amerika heen hoeft te varen. Voor meer informatie ga je naar de website.

5. Puerto Madero. Buenos Aires, Argentinië
Puerto Madero is een wijk in Buenos Aires. De wijk neemt een groot deel van oever van de Río de la Plata rivier in beslag. Daarnaast vind je er de laatste architectonische trends in de stad Buenos Aires. Ga voor meer informatie naar de website.

6. Colosseum. Rome, Italië
Het Flavisch Amfitheater (Latijn: Amphitheatrum Flavium) is beter bekend als het Colosseum. Dit amfitheater werd gebouwd in de 1e eeuw na Chr. in Rome. Het gebouw was het grootste amfitheater in het Romeinse Rijk. Voor meer informatie ga je naar de website.

7. Sjeik Zayed-moskee. Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten
De Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi is de grootste moskee in de Verenigde Arabische Emiraten en de op zeven na grootste moskee ter wereld. De moskee is vernoemd naar sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, de grondlegger en eerste president van de Verenigde Arabische Emiraten, die er ook begraven ligt. De moskee werd officieel geopend tijdens de maand ramadan in 2007. De moskee is voor bezoekers dagelijks geopend van 9 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds, behalve tijdens het gebed op vrijdagochtend. Voor meer informatie ga je naar de website.

8. Central Park. New York City, Verenigde Staten
Central Park is een groot stadspark op het eiland Manhattan in de stad New York. Het is het bekendste park van New York en wellicht zelfs van de Verenigde Staten. Central Park komt veelvuldig voor in films en televisieprogramma’s. Met zo’n 25 miljoen bezoekers per jaar is het park het meest bezochte park in de Verenigde Staten. Het langwerpige park strekt zich uit over 4 kilometer van 59th tot 110th Street en heeft een totale oppervlakte van 341 hectare. De aanleg van het park nam 16 jaar in beslag, waarin in aanvang ruim 500.000 bomen en planten werden geplant. In 1965 werd het park officieel een historisch monument en in 1974 een stedelijk monument. Voor meer informatie ga je naar de website.

9. Suikerbroodberg (Pao de Acucar). Rio de Janeiro, Brazilië
Suikerbroodberg is een 396 m hoge bergtop in Brazilië en bevindt zich in de buurt Urca op een schiereiland bij de ingang van de Baai van Guanabara. De berg is een landmark van de stad Rio de Janeiro door zijn karakteristieke afgeronde kegelvorm, een inselberg. De berg is één van zeven zogenaamde morros van graniet die vanuit de Atlantische Oceaan oprijzen in de buurt van Rio de Janeiro. De top van de Suikerbroodberg is te bereiken met een 1400 meter lange kabelbaan die 75 passagiers kan vervoeren. De kabelbaan werd aangelegd in 1912. Voor meer informatie ga je naar de website.

10. Sydney Harbour. Sydney, Australië
De Sydney Harbour heeft 2 publiekstrekkers. De eerste is het Sydney Opera House. Dit is een gebouw voor opera en andere muziek in de Australische stad Sydney. Het is de thuisbasis van de Sydney Symphony. Het staat sinds 2007 op de UNESCO-werelderfgoedlijst.Het werd in 1973 geopend door koningin Elizabeth II, 14 jaar nadat ze met de bouw begonnen waren.

De tweede attractie is de Sydney Harbour Bridge. De brug werd op 19 maart 1932 geopend door Jack Lang, de premier van Nieuw-Zuid-Wales. Er was toen zes jaar aan de bouw ervan gewerkt. De brug werd niet alleen gebouwd om de noordelijke regio van de stad toegankelijker te maken, het was ook een werkverschaffingsproject. De brug is van staal en bevat zes miljoen met de hand geslagen klinknagels. Sterke kabels moeten voorkomen dat de brug door de hete zon uitzet. Het is de breedste boogbrug ter wereld, maar niet de langste, dat is de Chaotianmenbrug in Tsjoengking. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.