Vakantie in een vuurtoren

Een van de eilanden die te huur is voor vakantiegangers.

Het gaat bij de verhuur om eilanden als deze.


In een eilandengroep van de Adriatische zee, bestaande uit 1244 eilandjes, zijn in het begin van de 19e eeuw 48 vuurtorens gebouwd. Wegens de automatisering van deze vuurtorens zijn er echter steeds minder vuurtorenwachters. Daardoor bestaat er nu de mogelijkheid voor toeristen om er te verblijven. Het jonge bedrijf Visiwa, opgericht door Belgen, biedt voor komende zomer negen van deze uitgebouwde vuurtorens aan als vakantieverblijf.

“Wat een vakantie op een klein eiland, enkel bebouwd met een vuurtoren, zo speciaal maakt is dat je logeert op een panoramisch en afgezonderde locatie. Ver weg van alle hedendaagse stress kan je hier tot rust komen. Elk eiland heeft de nodige voorzieningen, hoewel je voor sommige eilanden wel avontuurlijk aangelegd moet zijn. Je bent afhankelijk van het weer om met een boot de oversteek te maken van en naar je privé-eiland. Er zijn eilanden geschikt om te wandelen, vissen, duiken”, zo melden de verhuurders.

Porer is een van deze bebouwde eilanden, gelegen op 2,5 kilometer van het vaste land. Op minder dan een minuut kun je als gast het eiland rond, aangezien het slechts 80m breed is. De 25 meter hoge vuurtoren staat centraal, omringd door twee gastenverblijven. Porer is vooral bekend van zijn mooie zonsondergangen. De wateren rond Porer bevatten veel onderwater kliffen met verschillende vissoorten, waardoor het een populaire plek is voor duikers en vissers. Tal van boten zijn tijdens de opbouw van de vuurtoren gezonken als gevolg van stormen. Deze artefacten zijn nog steeds onder water te bewonderen. De prijzen voor de huur van de eilanden zijn vanaf €15 per dag. Meer informatie op: www.visiwa.com

Elke Dag Vakantie.nl heeft geen ervaring met deze verhuurders. Mocht u dat wel hebben (in positieve of negatieve zin), wilt u dan uw reactie in het formulier hier onder achterlaten?

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.