Van wie zijn deze vakantiefoto’s?

SDKaartgevonden
Hoewel het gevaar van een goedkope reclamestunt altijd op de loer ligt lijkt Reclamebureau Etcetera nu een eerlijke actie op touw gezet te hebben: Een simpel SD-kaartje met daarop honderden foto’s gevonden op Schiphol heeft dankzij het bureau geleid tot een zoektocht op Facebook naar de eigenaresse. Reclamebureau Etcetera heeft een paar van de foto’s inmiddels online gezet.

Peter van Leeuwen, creative business partner bij reclamebureau Etcetera, vond het SD-kaartje toen hij terugkwam van New York op Schiphol bij de bagageband. Pas terug op de zaak zag hij dat op het SD-kaartje een paar honderd privé- en vakantiefoto’s stonden van een onbekend meisje. Hij besloot direct op Facebook een zoektocht te starten naar haar. De SD-kaart verwerkte hij tot een filmpje met een compilatie van nauwkeurig vooraf geselecteerde foto’s waarop de vermoedelijke eigenaresse duidelijk te zien is. Dat filmpje wordt inmiddels steeds vaker gedeeld via bit.ly/OproepETC.

Van Leeuwen: “Ik heb erover gedacht om de kaart bij de informatiebalie van Schiphol te droppen, maar dan verdwijnt zoiets in een grote schoenendoos. Via Facebook heb je veel meer kans dat de eigenaresse gevonden wordt, zeker omdat dan de hele wereld mee kan zoeken. Het gaat hier wel om een hele doos herinneringen voor zo iemand. Er zaten foto’s tussen van haar reizen en ook privéfoto’s. Die wil je niet kwijtraken. Nu hopen we dat het bericht zoveel mogelijk gedeeld wordt en dat ze zo hun weg terugvinden naar haar.”

Want wie het onbekende meisje op de foto is en waar ze vandaan komt, Van Leeuwen heeft geen idee. “Ik vermoed dat ze Australisch is, want er stonden ook foto’s uit Sydney op.” Het enige wat Van Leeuwen wel zeker weet is dat ze tijdens haar vermoedelijke wereldreis ook bij het Amsterdamse terras ‘Hannekes Boom’ is geweest. “Dit terras herkennen we op een van de foto’s.”

Info en tips over het gezochte meisje kunnen gestuurd worden naar whosthatgirl@etcetera.nl. Van Leeuwen: “We stoppen pas als we haar hebben gevonden. Ik zou ook willen dat iemand dat voor mij doet als ik zo’n SD-kaart kwijtraak.”

UPDATE: 06-02-2013, 13:42 U., de eigenaresse blijkt gevonden.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.