Vergelijking prijzen vakantieparken

Vlissingen van bovenaf gezien.

Vlissingen van bovenaf gezien.


Startup VapZo heeft deze week een website gelanceerd die de prijzen van vakantieparken toont inclusief de bijkomende verplichte kosten. Op www.vapzo.nl zijn volgens de makers “de prijzen transparant en duidelijk gemaakt en is ergernis nummer één van de consument weggenomen. De consument wordt niet verleid met aantrekkelijk aanbiedingen en kan de totaalprijzen eenvoudig met elkaar vergelijken”. Wie nu echter op de site kijkt ziet alleen aanbiedingen van Roompot Recreatie.

Uit eerdere onderzoeken van de consumentenbond is gebleken dat reisaanbieders de consumenten beter moeten informeren over de extra verplichte kosten als gemeenteheffingen, bedlinnen en reserveringskosten. Een aantrekkelijke prijs valt aan het eind van de boeking vaak tegen. Vanwege de verplichte kosten komen consumenten in sommige gevallen ruim 30% hoger uit dan gedacht. Tot op heden hebben de vakantieparken geen gehoor gegeven aan het verzoek van de consumentenbond om de onvermijdbare kosten in de beginprijs op te nemen.

Bezoekers kunnen zich aanmelden voor de “Alert Service”. Deze service helpt de bezoeker met het vinden van het meest voordelige vakantiepark. Na het instellen van een alert wordt de consument automatisch op de hoogte gehouden over de prijsontwikkeling van de vakantieparken die voldoen aan de opgegeven voorkeur. Op dit moment zijn de prijzen van de drie grootste vakantiepark aanbieders (Landal, Roompot en Centerparcs) inzichtelijk gemaakt. In de loop van 2013 worden volgens de makers ook de kleinere ketens toegevoegd.

Mits de makers iets veranderen aan hun nogal verwarrende startpagina is het idee van de site een goed idee. Als je binnenkomt wil je van alle aanbieders de goedkoopste overnachtingen zijn en niet standaard van één partij.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.