Vier David Livingstone 200ste verjaardag

Het is 200 jaar geleden dat de ontdekker van de Victoria Watervallen, David Livingstone, werd geboren.

Het is 200 jaar geleden dat de ontdekker van de Victoria Watervallen, David Livingstone, werd geboren.

Het is 200 jaar geleden dat David Livingstone, de ontdekker van de Victoria Watervallen, werd geboren. Om dit te vieren vinden er het hele jaar door activiteiten plaats in Livingstone en bij de watervallen. Dr. David Livingstone was de eerste Europese blanke man die, omstreeks 1860, dit wereldwonder ontdekte. Om de geboortedag van Dr. David Livingstone te vieren, vinden er dit jaar leuke en leerzame activiteiten plaats. Zo is in het plaatsje Livingstone het Livingstone museum gevestigd dat een beeld uit die tijd laat zien van de archeologie, de eerste bewoners, de onafhankelijkheid en fauna van Zambia. Verder is er een collectie te zien met persoonlijke bezittingen van Dr. Livingstone (brieven, dagboeken en routebeschrijvingen).

Zambia is in het kader van deze feestelijkheden, gastland voor internationale kunst-, culturele en sportieve evenementen tussen maart en november 2013. Zambia wil het land een blijvende herinnering geven van dit bijzondere jaar. Zo zullen buurlanden uitgenodigd worden om deel te nemen aan activiteiten als: (straat)theater, traditionele dansen, concerten, voetbal, rugby, David Livingstone Classic golf evenement, fietsen, 3-landen marathon, motorcross, 4WD rally, meerdaagse activiteiten op de Zambezi, vissen en cricket. Daarnaast zal er een fotografie tentoonstelling zijn met de Victoria Watervallen als thema.

Van maart tot november zal gevierd worden hoe David Livingstone zich heeft inzet voor de exploratie, geneeskunde, onderwijs en de uitroeiing van de slavernij. Om dit geheel kracht bij te zetten, zal er een medische uitwisseling tussen Livingstone en Schotland zijn, met een bijpassende tentoonstelling in de Nationale Musea van Schotland. Culturele uitwisseling tussen scholen en universiteiten zullen worden georganiseerd tussen de UK en Zambia en ten slotte zal er een conferentie gehouden worden over David Livingstone.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.