Volg je eigen route door Afrika

De Baviaanskloof.

De Baviaanskloof.


Vele ontdekkingsreizigers gingen je al voor, maar toch valt er nog genoeg te ontdekken in Afrika. Neem de Oost-Kaap bijvoorbeeld. Hoe kan dat beter dan er zelf door heen te rijden: langs schitterende kusten en natuurgebieden, door kleine dorpjes, op bezoek bij lokale bewoners of een van de vele andere highlights die deze provincie in Zuid-Afrika rijk is. Wat zijn de mogelijkheden?

Baviaanskloof Route
De Baviaanskloof Route doorkruist een groot gedeelte van Baviaanskloof. Dit deel van de Oost-Kaap is uitgeroepen World Heritage Site en biedt een mix van bezienswaardigheden en activiteiten van natuur tot cultuur.

Escape Route
Amathole Mountain Escape heeft veel te bieden en onvergetelijke verhalen te vertellen. Stutterheim, gelegen op de grens van de regio Amathole en de Wild Coast, heeft een zeer interessante politieke verleden. Daarnaast heeft deze route ook veel te bieden voor toeristen die op zoek zijn naar avontuur, cultuur, kunst en nijverheid.

Garden Route Sea Kayaking Trails
Deze routes liggen in het verlengde van de beroemde Garden Route. Hier kan men roeien in warm water, kleine beekjes en meren ontdekken en het leven onder water.

Inyathi Buffalo Route
Buffalo City in de regio Sunshine Coast heeft tal van toeristische attracties en is rijk aan cultuur en natuur. De 68 kilometer kustlijn omvat riviermondingen, beschermde natuur gebied, natuurlijke erfgoed, rotsachtige kusten en 14 zandstranden. Hier kan men nog zien hoe men vroeger traditioneel kralenwerk maakte.

Maloti Drakensberg Route
Deze route verbindt het koninkrijk Lesotho met de rest van Zuid-Afrika. Hier hebben reizigers de mogelijkheid om de diversiteit van culturen te ervaren: Basotho, Engels, Xhosa en Afrikaans.

Mbodla Eco-Heritage Route
De Fish River Valley ligt nabij een groot gebied waar ook veel private game parken zijn. De Mbodla Eco-Heritage route geeft een originele, Afro-Amerikaanse cultuur en erfgoed dimensie aan de regio.

Mid-Karoo Route
Tijdens deze route doorkruisen reizigers de indrukwekkende bergen in het hart van de Grote Karoo. Deze regio staat bekend om zijn kruiden, een grote diversiteit aan bijzondere vogels en rock-art van de San Bosjesmannen. Het is ook een van de weinige, en de beste plekken in de wereld waar fossielen worden gevonden.

Port St Johns Open Africa Route
Op de weg van Durban naar Buffalo City, treft men bij Port St Johns vele riviermondingen, kleine baaien en landtongen van rivieren als Umzimvubu River en Umngazana. Meer weten over de Oost-kaap? Kijk voor informatie op www.visiteasterncape.co.za

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.